Günde 1 avuç tüketin etkisine siz de inanamayacaksınız

Günde 1 avuç tüketin etkisine siz de inanamayacaksınız
Faydası saymakla bitmez fındık adeta bir şifa deposu. Günde 1 avuç tüketildiği takdirde, pek çok faydası bulunan fındığın vücudunuzdaki etkisine siz bile inanamayacaksınız.

Kendisi küçük olsa da faydaları saymakla bitmeyen fındığın mucizevi etkilerine sizde inanamayacaksınız. Fındık birleşeninde çok sayıda vitamin, mineral, antioksidan ve sağlıklı yağlar barındırmakta.

Fındığın sağlık yararları azımsanmayacak kadar çoktur. Her şeyden önce fındık, beslenmenize dahil edilebilecek mükemmel ve lezzetli bir besin kaynağıdır.

Tam anlamıyla bir şifa deposu olan fındığın faydaları yalnızca genel sağlığımızı değil cilt sağlığımızı da etkilemekte.

İşte her gün 1 avuç fındık yemenin mucizevi faydaları:

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Fındık, kötü kolesterolü kan dolaşımından uzaklaştıran yüksek yoğunluklu kolesterol seviyelerini destekleyerek düşük kolesterol seviyelerinin azaltılmasına yardımcı olur. Fındıktaki tekli doymamış yağlar, kötü kolesterolü kalpten ve diğer önemli organlardan uzak tutar ve damar sertliğini önler.

Bu yağ, iyi HDL kolesterol düzeylerini yükseltmeye yardımcı olur. Bu da fındığın yüksek tansiyonu ve trigliseridi olan kişiler için özellikle faydalı olabileceği anlamına gelir. Çünkü kalp ve damar sistemlerini korumaya yardımcı olur ve böylece sistemin sorunsuz çalışmasını sağlar.

SİNDİRİM SAĞLIĞINI DESTEKLER

Fındık, kalp ve damar sağlığına faydalarının yanı sıra sindirim sağlığını da destekler. Fındıktaki lif, mide-bağırsak kanalınızdan geçerken emildiği için sindirimi yavaşlatır ve bağırsak hareketlerinizin düzenli kalmasını sağlar.

Düzensiz bağırsak hareketleri, kabızlık veya ishal gibi diğer bağırsak sorunlarına yol açabileceğinden lif açısından zengin bir diyetin parçası olarak bu kuruyemişlerden düzenli olarak küçük bir avuç dolusu yemek, bu sorunların ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olur.

KEMİK SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Pek çok insan sağlıklı yiyecekler yerken kemiklerini düşünmez. Ancak sağlıklı kemikler, kemik erimesi ve diğer kemik hastalıkları riskinin azalmasıyla ilişkilidir. Fındık ve diğer kuruyemişler sadece iyi kolesterol miktarını arttırmakla kalmaz aynı zamanda kalp-damar sağlığını da korur.

Bu faydasını hiç kimse bilmiyordu: Her gün 1 avuç fındık yemenin inanılmaz faydası varmış. Fındık yeme isteğinizi artıracak o nedenler belli oldu

Sağlıklı kemik metabolizmasını destekler. Bu nedenle fındığı düzenli olarak beslenmenize dahil etmek, zamanla kemik yoğunluğunuzu artırmanıza ve kemik erimesi gelişme riskini azaltmaya yardımcı olur.

CİLT SAĞLIĞINI KORUR

Çoğu insan çikolatanın sağlıklı antioksidanlarla dolu olduğunu düşünür. Bu antioksidanlar cilt sağlığını destekleyen ve cildinizin daha genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Aynı antioksidanlardan bazılarını içeren fındığı bilen pek çok kişi vardır. İçlerindeki E vitamini kolajen üretimi için gereklidir. Bu sayede cildinizin daha sağlıklı olmasını ve genç görünmesini destekler.

KİLO VERİMİNİ DESTEKLER

Dengeli, kalorisi azaltılmış bir diyet ve yaşam tarzının bir parçası olarak fındık ve diğer kuruyemişler kilo kaybına yardımcı olabilir. Fındık, protein ve lif bakımından zengindir. Bu nedenle uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

BEYİN VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIR

Fındık, hafızanızı ve bilişsel işlevinizi geliştirebilecek folat, manganez, E vitamini, tiamin ve yağ asitleri içerir. Kuruyemişler serotonin ve epinefrin üretimini artırabilir. Dolayısıyla bu da ruh halini ve uyanıklığı iyileştirebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.