Güçlü parlamenter sistemle yönetilmek istiyoruz

Güçlü parlamenter sistemle yönetilmek istiyoruz
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, "Güçlü parlamenter sistemle yönetilmek istiyoruz. Parlamentomuzun güçlü olmasını istiyoruz. O nedenle yollardayız." dedi.

Güçlü parlamenter sistemle yönetilmek istiyoruz

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Kütahya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin geleceğine yönelik endişeleri olduğunu her yerde anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

16 Nisan'da içinde kadının, çocuğun, halkın olmadığı bir anayasa değişikliği teklifinin oylanacağını savunan Köse, şöyle konuştu:

"Buna rıza mı göstereceğiz? Bizim 140 yıllık geçmişimizden ne şikayetimiz vardı da bu şekildeki bir anaya değişikliği paketini önümüze sürdüler? Bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Anayasalar toplumsal uzlaşma metinleridir. Yeni bir anayasa yazabilirdik. İçinde halkların, özgürlüklerin, demokrasinin olduğu ve tüm renklerimizin içinde olduğu yeni bir anayasa yazabilirdik. Ama buna izin vermediler. Getirdikleri sisteme rıza mı göstereceğiz? Kesinlikle hayır. Biz güçlü parlamenter sistemle yönetilmek istiyoruz. Parlamentomuzun güçlü olmasını istiyoruz. O nedenle yollardayız. Üzerimize düşeni yapmak durumundayız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.