Grevdeki işçilere polisten sert müdahale: 20'den fazla kişi gözaltında

Grevdeki işçilere polisten sert müdahale: 20'den fazla kişi gözaltında
Bergama’da bulunan Agrobay serası önünde günlerdir süren direnişte 20’den fazla işçi, Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, dayanışmaya giden Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve örgütlenme uzmanı Başaran Aksu gözaltına alındı.

İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık'ta işçiler, Tarım İşçileri Sendikası (Tarım Sen) üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Yaşanan durum üzerine işçiler Hasan Şentürk Tarım Yerleşkesi önünde başlattıkları direnişi sürdürürken, jandarma ve polis işçilere müdahale etti.

Müdahalenin ardından aralarında Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve örgütlenme uzmanı Başaran Aksu'nun da bulunduğu 20'den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarma ve polisin müdahalesi esnasında işçilerden bazıları ise fenalaştı.

NE OLMUŞTU?

Dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı İzmir merkezli Agrobay Seracılık'ta işçiler, kötü çalışma koşulları, geç yatırılan maaşlar, ücretsiz izin dayatması, müdür ve mühendislerin yoğun baskısı, mobbing, kötü muamele uygulamaları ve daha bir çok hak ihlali yaşanması üzerine sendikalaşma sürecine girdi.

Tarım İşçileri Sendikası'na (Tarım Sen) üye olan 39 işçi “İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunmak” gibi gerekçeleri içeren “Kod 46” ile işten çıkarıldı. Yaşanan gelişme üzerine Tarım Sen, işçi kıyımına son verilmesi ve tazminat haklarının eksiksiz yatırılması için sera önünde eyleme başladı.

whatsapp-image-2023-09-08-at-18-22-40.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.