Google'dan dev yenilik! Google Asistan'a yapay zeka geliyor

Google'dan dev yenilik! Google Asistan'a yapay zeka geliyor
Bir süredir testlerini gerçekleştiren Google, nihayet beklenen yapay zeka güncellemesini Asistan'a getiriyor.

Yapay zeka hayatımızda giderek daha önemli bir rol oynuyor, öyle ki uygulamalarda, tarayıcılarda, sosyal medya platformlarında ve şimdi de sanal asistanlarda kendine yer buluyor.

Axios'a göre Google, en son büyük dil modeli (LLM) teknolojisini kullanarak Google Asistan'ı güncelleme planlarını dahili olarak duyurdu. Şu anda Google'ın bir yapay zekâ deneyi olan Bard, Google'ın en gelişmiş LLM'si olan PaLM 2 tarafından destekleniyor ve bu da teknoloji devinin sanal asistanı için benzer bir teknolojiyi benimseyebileceğini gösteriyor.

Axios tarafından paylaşılan şirket içi e-posta, şirketin Google Asistan'ın mobil versiyonundan başlayarak güncelleme üzerinde çalışmaya başladığını ortaya koyuyor.

YAPAY ZEKA ÖZELLİKLERİYLE YEPYENİ GOOGLE ASİSTAN DENEYİMİ

Bu güncelleme, potansiyel olarak Google Asistan'ın çalışma şeklini değiştirerek kullanıcılar, geliştiriciler ve Google'ın kendi ekibi için yeni olanaklar sunacak.

E-postaya göre Google, üretken yapay zekânın insanların hayatlarını dönüştürme konusundaki derin potansiyelini gördü ve en son LLM teknolojisi ile güçlendirilmiş bir Asistan'ın neye benzeyeceğini keşfetmek için bu durumu büyük bir fırsat olarak görüyor.

Google Asistan dünya çapında 500 milyondan fazla aylık kullanıcıya sahip olmasına rağmen son zamanlarda büyük bir güncelleme almadı ancak bu yeni yapay zekâ güncellemesi Asistan'ı önemli ölçüde değiştirecek gibi görünüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.