Google’dan 26 yılda bir ilk! Bu hamleyle hisseleri fırladı

Google’dan 26 yılda bir ilk! Bu hamleyle hisseleri fırladı
Google’ın çatı şirketi Alphabet, bir ilke imza attı. Hisselerin tavan yaptığı görüldü.

ABD merkezli teknoloji şirketi Google’ın çatı şirketi Alphabet, tarihinde bir ilke imza atarak temettü dağıtacağını bildirdi. Öte yandan şirketin hisse geri alımı da yapacağının duyurulması üzerine büyük ilgi gördü. Üstelik şirket, 70 milyar dolarlık hisseyi geri alacak.

Borsada ‘GOOGL’ adıyla hisseleri bulunan şirket, ilk kez temettü vererek dikkatleri üzerinde topladı. Bu hamlenin zamanlaması da oldukça manidar bulundu. Şirketin son günlerde yapay zeka ile ilgili büyük yatırımlar yapması da yatırımcılarına para dağıtmasına engel olmadı.

HİSSELERİ YÜZDE 16 YÜKSELDİ

Google’dan yapılan temettü açıklamasının ardından şirketin hisselerinde artış meydana gelmeye başladı. Yatırımcılar, aldıkları haber karşısında memnuniyet duydu. Şirketin hisselerinde yüzde 16 yükseliş görüldü. Bu rakam, 300 milyar dolarlık değerlemeye karşılık geldi. Böylece Alphabet’in değeri 2 trilyon doların üstüne yükseldi.

HİSSE SENEDİ BAŞINA 20 CENT

Şirket tarafından hisse senedi başına 20 cent olarak temettü verilecek. Böylece 10 lot Google hissesi bulunan kişi 2 dolar temettü alacak. Google’ın da temettü dağıtmasıyla birlikte, önde gelen teknoloji firmalarından sadece Amazon temettü vermemiş firma olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.