Google interneti kısıtlama kararı aldı

Google interneti kısıtlama kararı aldı
Google güvenlik sebebiyle çalışanlarının internet erişimini kısıtlayacak.

ShiftDelete - Google, siber saldırı riskini azaltmak amacıyla bazı çalışanların internet erişimini kısıtlama kararı aldı. Şirket içerisinde pilot olarak başlatılan bu program, Google’ın gelecek projelerini geliştiren takımların daha güvenli çalışmasını sağlayacak.

Google’ın ABD’deki genel merkezinde uygulanan bu karar, çalışanların “kısıtlı internet” kullanmasıyla sonuçlanacak. Buna göre yalnızca web tabanlı araçlara ve Google Drive ve Gmail gibi Google’a ait hizmetlere erişmesine izin verilecek.

İşlerini yapmak için internete ihtiyaç duyan çalışanlara ise birtakım istisnalar tanınacak. Ancak Google, pilot programın siber güvenlik temelli olduğunu söyledi. İnternet erişiminin kısıtlanmasıyla, bilgisayar korsanlarının gizli bilgilere erişmesi zorlaşacak.

Teknoloji devi tarafından pilot programa alınan çalışanlara gönderilen e-postada, şirket içi bilgilerin “sık sık dışarıya sızdırıldığına” dikkat çekildi. Ayrıca Google çalışanlarının saldırıların hedefinde olduğu ifade edildi.

Daha önce buna benzer bir adım Apple’dan geldi. Apple, gizli bilgilerin sızdırılabileceği gerekçesi ile çalışanlarının ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanmasını kısıtladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.