Google ChatGPT'ye rakip yapay zeka sohbet robotu üretecek

Google ChatGPT'ye rakip yapay zeka sohbet robotu üretecek
Google, sohbet robotu olan ChatGPT'ye rakip olarak yeni bir sohbet robotu projesi üzerinde çalışıyor. İşte detaylar...

Bilim ve teknolojinin ilerlemesi birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Yapay zekâ ile ilgili de gelişmeler ortaya çıkmaya devam ederken ChatGPT sohbet robotu da günden güne gelişiyor. Adından sıkça söz ettiren sohbet robotuna bir rakip de Google''dan geliyor.

GOOGLE''DAN SOHBET ROBOTU GELİYOR

Google, geçtiğimiz aylarda ChatGPT’ye rakip olarak bir ürün ortaya çıkarmayacağını açıkladı. Jeff Dean ve Sundar Pichai, Google’ın yapay zekâ modellerinin de OpenAl’ınkiler kadar yetenekli olduğunu ifade etti. Ancak itibar nedeniyle böyle bir ürün çıkarmayacağını söyledi. Ortaya çıkan haberler ise bunun tam tersini gösteriyor.

İddialara göre şu anda Google çalışanları, ChatGPT benzeri bir yapay zekâ sohbet robotunu test ediyor. 

“Apprentice Bard” adlı sohbet robotu ChatGPT gibi doğal dil kullanılarak sorulara yanıt veriyor. Ayrıca sohbet robotu, Google’ın LaMDA teknolojisiyle oluşturuldu.

Apprentice Bard’da da kişiler, iletişim kutusuna soru metnini yazarak yanıt alabiliyor. Bunun yanı sıra yanıtla ilgili bir geri bildirim de yapabiliyor. İddialara göre Google’ın sohbet robotu, ChatGPT’de henüz olmayan bir özelliği de sahip olacak. Ayrıca iddialar, Apprentice Bard’ın durdurulan sohbet robotunun önceki sürümü olan Meena’nın yerini alacağını belirtiyor.

Google’ın söz konusu olan yeni projesinin tanıtılıp tanıtılmayacağının belli olmadığı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.