Google Bard'a devrim gibi yeni özellikler

Google Bard'a devrim gibi yeni özellikler
Google, ChatGPT rakibi sohbet botu Bard yenilendi. Bard’a gelen yeni güncelleme ile Dokümanlar, YouTube, Drive, Gmail gibi Google hizmetlerine bağlanarak kullanıcıların gözdesi olacak.

Teknoloji devi Google, popüler yapay zeka uygulaması ChatGPT'ye karşı 21 Mart günü Bard ismini verdiği sohbet botunu kullanıma sunarak, çalışmalarına devam ediyor.

Google, dün yayınladığı bilgilendirme notu ile yohbet botu Bard'a güncelleme getirdiğini açıkladı. Yeni güncelleme, Bard’a birçok değişiklik geldi.

Bard, artık yalnızca web üzerinden aldığı yanıtlarla sınırlı kalmayacak. Google’a göre sohbet botu, yeni uzantılarla birlikte her gün kullandığımız Google hizmetlerinden bilgileri sizlere gösterebilecek. Bunlar arasında Dokümanlar, Gmail, Drive, Google Haritalar ve YouTube gibi birbirinden popüler hizmetler yer alıyor.

Botun yeni yetenekleriyle birlikte planladığınız bir gezi için yol tarifleri sunabilecek, uçuş ve otel bilgilerini kontrol edebilecek. Ya da yeni bir işe başvuracaksanız Drive’ınızdan özgeçmişinizi bulabilecek, hatta bu dosyayı özetleyebilecek. Tüm bunları tek bir görüşmede gerçekleştirmek mümkün olacak.

Bu tarz özel bilgileri paylaşmanın kullanıcılarda güvenlik endişeleri oluşturabileceğini tahmin edebiliyoruz. Google, bilgileri Bard’ı eğitmek için kullanmayacağını ve başka insanlar tarafından görüntülenmeyeceğini ifade ediyor.

Bard Uzantıları, şimdilik yalnızca İngilizce dilinde kullanılabiliyor. Diğer dillere ne zaman geleceği konusunda bir bilgi yok.

Bard’a gelen yenilikler bunlarla sınırlı değil. Teknoloji devi, Bard’ın yanıtlarının kontrol edilebileceğini duyurdu. Yine İngilizce dilinde kullanıma sunulan özellik, Google’da arama yapmayı sağlayan “Google It” butonuyla kullanılabilecek.

Böylece kullanıcılar, sohbet botunun yanıtlarının Google Arama sonuçlarından ulaşılan bilgilerle uyuşup uyuşmadığını görebilecek. Doğrulanan kısımlar yeşil, doğrulanmayanlar ise turuncu renkle gösterilecek. Yapay zekâ modellerinin yanlış bilgi göstermeleri nedeniyle çok eleştirildiğini biliyoruz. Bu yüzden Bard’ın yeni özelliğinin yararlı olabileceğini söyleyebiliriz.

Son olarak Google, daha önce sadece İngilizce’de olan birçok özelliği 40 dilde genişletti. Bunlar arasında Görüntülü yanıtlar, Lens’le birlikte çalışma, yanıtların uzunluğunu ve kısalığını ayarlama gibi özellikler var.

Kaynak: Webtekno

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.