Google, Apple'ın sevilen özelliğini getiriyor

Google, Apple'ın sevilen özelliğini getiriyor
Google, Apple'ın çok sevilen acil durum uydu bağlantısı özelliğini Mesajlar uygulamasına getiriyor.

shiftdelete.net'in aktardığına göre, acil durum uydu bağlantısı, Apple’dan sonra Android cihazlara da geliyor. Daha öncesinde Google, Android 14’e uydu bağlantısı getirme sözü verdi. Bunun ardından şirket, uydu üzerinden acil durum konuşmaları için tasarlanmış Google Mesajlar uygulamasına yeni bir arayüz parçası ekliyor. İşte detaylar!

Google, uydu bağlantısını Mesajlar uygulamasına ekliyor

Apple, iPhone 14 ve 14 Pro modelleriyle hücresel ve Wi-Fi kapsamı alanı dışında olduğunuz istisnai durumlarda yardımcı olacak acil durum uydu bağlantı sistemini kullanıma sundu. Bunun üzerine Google da kullanıcıları için Android 14 ile uydu bağlantısı sözü verdi.

google1.png

Söz konusu özellik henüz kullanımda olmasa da şirket bunun için yazılım temelini attı. Qualcomm, Snapdragon çiplerinde özel donanım sağlayacağını duyurdu. Google ise Mesajlar uygulamasına uydu üzerinden acil durum konuşmaları için tasarlanmış bir parça ekliyor.

Mishaal Rahman’ın Twitter (X) üzerinden paylaştığı bilgiye göre şirket, Mesajlar uygulamasına uydu aracılığıyla acil durum çağrısı için UI ögelerini eklemeye başladı. Rahman’ın bildirdiğine göre acil durum konuşması şimdilik sadece bir yer tutucu olarak duruyor.

Google, bu destek için yeni bir uygulama yerine mesajlaşma uygulamasına yerleştirmeyi tercih ediyor. Bununla birlikte Google, hangi telefonların bu özelliği destekleyeceği hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak belirtilene göre uydu desteği, cihazın modem donanımına bağlı olacak. Yani Android 14’ü çalıştıran her cihaz uydu bağlantısına sahip olamayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.