Gökyüzü tutkunlarının adresi Eskişehir oldu

Gökyüzü tutkunlarının adresi Eskişehir oldu
Eskişehir’de Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi’nce bu yıl 8’incisi düzenlenen hava gösterileri, Türkiye’nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener’in gösterisiyle başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Türk silahlı Kuvvetleri paraşüt ekibi atlayış yaptı. Türk bayrağı açan ekip, büyük ilgi gördü. Hava gösterilerine katılan uçuş okulları öğrencileri de gösteri uçaklarıyla hünerlerini sergiledi. Delianlılar paraşüt ekibi de yaklaşık 8 bin metre yükseklikten paraşütle atlayış yaptı. Türk Hava Kurumu Hava Sporları ekibi ise microliht uçaklarıyla hava gösterileri gerçekleştirildi.

gokyuzu-tutkunlari-eskisehirde-bulustu-5396-dhaphoto5.jpgŞENER’İN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

Türkiye’nin tek kadın akrobasi pilotu olan evli ve 2 çocuk annesi Semin Öztürk Şener, hava gösterilerinin ilk gününde nefes kesen gösteriye imza attı. Akrobasi uçağıyla uçuşu ilgi gören Şener’in gösteri sunumunu ise bir süre önce emekli olan Türkiye’nin ilk akrobasi pilotu olan babası Ali İsmet Öztürk yaptı. Gökyüzünde uçağından saldığı dumanla şekiller çizerek izleyenleri selamlayan Şener’in gösterisi büyük beğeni topladı. Gökyüzünde güç manevralara imza atan Semin Öztürk Şener, gösteri sonunda seyircileri selamladı. Semin Öztürk Şener gösterisinin ardından planör, model uçak ve 2 Boeing Stearman uçakları birlikte kol uçuşu yaptı.

gokyuzu-tutkunlari-eskisehirde-bulustu-5396-dhaphoto6.jpg

Romanya'dan gelen akrobasi pilotlarıyla beraber Türk Kuvvetlerinin göz bebeği olan Türk Yıldızları gösteri gerçekleştirecek.

gokyuzu-tutkunlari-eskisehirde-bulustu-5396-dhaphoto8.jpg

gokyuzu-tutkunlari-eskisehirde-bulustu-5396-dhaphoto3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.