Göçmen kaçakçılığına 4 yıl hapis

Göçmen kaçakçılığına 4 yıl hapis
Kırklareli’de kiralık araçla göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen şahsa 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Kırklareli’de Eylül ayında Pınarhisar kavşağında kontrol yapan trafik ekiplerinin dur ihtarını hiçe sayan B.G. ile otomobildeki 7 kaçak göçmenden 1'i kovalamaca sonunda yakalanmıştı.

Tutuklanan B.G.’nin bu gün 1. Asliye Mahkemesinde duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık B.G. ve beraberinde avukatı dahil oldu. Sanığın iddianamesi okunan duruşmada savunma yapan B.G. pişman olduğunu ve İstanbul’da korsan taksicilik yapmak için aracı kiraladığını söyledi.

GEZMEK İÇİN GELMİŞ
Kırklareli’ne gezmek için geldiğini iddia eden B.G., giderlerini karşılamak için müşteri arayışına girdiğini söyleyerek, “Çok az Türkçe konuşabiliyorlardı, İstanbul'a gitmek istediklerini söylediler ve araca aldım. Kontrol noktasında polislerin beni durdurmaya çalıştığını duymadım. İstanbul istikametine çıktığımda arkamdan gelen polisleri gördüm ve durdum. O sırada araçtakilerden biri hariç hepsi kaçtı. Ben de aracın yanında polisleri bekledim" ifadelerini kullandı.
B.G. tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti sanığın 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tahliyesine karar verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.