Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Gizli servislerin skandalları bitmek bilmiyor

İstihbarat dünyasını sarsan yasak aşk skandalları bitmek bilmiyor. Karısını ihbar eden de var, idrar çalan da...

İstihbarat savaşlarının bir soğuk yüzü vardır bir de sıcak yüzü. Soğuk yüzünde kan, ateş, barut ve her türlü entrika bulunur. Slcak yüzünde ise; sevgi başroldedir. Bu sevgi de değişik boyutlardadır. Kimi vatan sevgisi, kimi karşı cinse duyulan aşk, kimi de paraya duyulan bağımlılıktır. Bu sevgiler de zaman zaman skandallar olarak ortaya çıkar.    

İstihbarat servislerinin adının son karıştığı skandalda İsrail gizli servisi Mossad başrolde! Mossad'ın eski Şefi Yossi Cohen'in 2018 yılı sonlarında gizli aşk yaşamaya başladığı kadın ile kocasına, devlet sırlarını anlattığı ortaya çıktı. Şaşırtıcı ancak istihbarat dünyasını sarsan bu skandal ne ilk, ne de son...

İsrail basınının geçtiğimiz hafta ortaya attığı iddia gündeme bomba gibi düştü. İsrail gizli servisi Mossad'ın eski direktörü Yossi Cohen'in, ülkesinin gizli sırlarını uçuş görevlisi olan sevgilisi ve onun kocasıyla paylaştığı iddia edildi. Cohen'in gizli Mossad operasyonlarını da bu çifte anlattığı öne sürülüyor.

Açıklama yapan hostesin eşi Gazi Şeykir, "Cohen, bize Mossad'la  ilgili çok şey anlattı" diyor. Şeykir, "O çok geveze biri, Mossad'ın önemli bir Arap liderinin doktoruyla yakın temasta olduğunu bile bize anlattı" diye konuşuyor. Yossi Cohen ise bu iddialara, "Güvenlik sırları ve açıklamamam gereken hiçbir şeyi ifşa etmedim" diyerek  yanıt veriyor.

Yaşanan bu durum büyük bir skandal olarak niteleniyor olsa da istihbarat servisleri kimi zaman skandallarla, kimi zaman da film senaryolarına taş çıkartacak olaylarla gündeme gelmeye devam ediyor. Mossad'ın eski Şefi Yossi Cohen'in skandallara konu olan yasak aşkını bir kenara bırakırsak, casusluk tarihine damga vuran önemli isimler ve ilginç operasyonlarla, skandallar da var. Gelin onları da bir başka yazımızın konusu yapalım.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları