Gezi eylemlerinin 10. yılında 59 kişi gözaltına alındı

Gezi eylemlerinin 10. yılında 59 kişi gözaltına alındı
Gezi eylemlerinin 10. yılında Taksim Dayanışmasının çağrısıyla TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde açıklama yaptı. İstiklal Caddesi'nden meydana yürümek isteyen Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri ile Maçka Parkı’nda eylem yapan bir gruba polis müdahale etti. 59 kişi gözaltına alındı.

CHP'li Ali Şeker, Türkiye İşçi Partili Ahmet Şık ve HDP milletvekili Musa Piroğlu da anmaya katılanlar arasında yerini aldı.

Gezi’nin 10’uncu yılında anma eylemleri için bariyerleri aşarak Taksim’de İstiklal Caddesi’nde Boyun Eğme pankartı asan ve ‘Boyun eğme, memlekete sahip çık sloganları atan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyelerine polis müdahale etti. Polisin müdahalesinde eylemcilere biber gazı da sıkıldı.

TMMOB Binası önündeki eylemin sürdüğü sırada, TKP üyesi bir grup da İstiklal Caddesi’nden Taksim Meydanı’na yürümek istedi. Ellerinde döviz ve TKP bayraklarıyla Sakızağacı Sokak’tan caddeye çıkan grup slogan atmaya başladı. Sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sırasında 37 kişi gözaltına alındı.

Gezi Parkı olaylarını anmak için Maçka Parkı’nda bir araya gelen ‘Kampüs Cadıları’ adlı gruba yapılan polis müdahalesinde 7 kişi, Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilmek istenen bir başka eylemde ise 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 59 kişi sağlık muayenelerinin yapılması için hastaneye götürüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.