Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Gerçek dünyadan Kaçan Kaçana

Bugün sizlere gençlerin Düz Dünyacılara bakış açılarından bahsedeceğim. Daha önce ki yazımda bahsettiğim dünyanın düz olduğu gerçeğinin insanlıktan gizlendiğini savunan bir gurup insan teknoloji ile seslerini duyurmaya çalışıyor ve düştüğü tükenmişlikle neredeyse eski dünya olarak sayılacak günümüz gençleri için bir çeşit araç haline geliyor. Ünlülerin zaman zaman alaya aldığı zaman zaman savunduğunu açıkladığı Düz Dünyacılar internet dünyasının önce mizah filtresine takılıyor. Komplo teorisi kıvamında ilerliyor bir süre konu hakkında fikirleri olan gençler için yeni bir soluk ve soru oluyor. Neredeyse bilgiye boğulmuş durumda olan gençler içinse durum oldukça değişik bir hal alıyor. Her esprinin içinde bir gerçeklik payından mıdır bilinmez yapılan araştırma sonuçlarına göre 18-24 yaş gençlerin sadece yüzde 66'sının Dünya'nın yuvarlak olduğunu düşündüğünü ortaya koymakta ve yaş arttıkça dünya yuvarlaktır fikri oldukça fazla. Gençlerin internet üzerinden edindikleri deney gözlem içermeyen bilgiler ve etkilendikleri ünlüler ne zamandan beri bilimin önüne geçmektedir sorusu gündeme ister istemez gelmektedir. Umudu gerçeklikten kaçarak sanalda yaşamak isteyen gençlerin gerçeği sorgulamaktan uzaklaşması asıl üzerinde durulması gereken konu olarak karşımıza çıkmakta. Bazı okullarda yeniden sunumu yapılan Düz Dünya görüşü aslında 1870 doğumlu Wilbur Glenn Voliva, Illinois eyaletindeki Zion Hıristiyan Katolik Kilisesi'ne bağlı olarak çalışan daha sonra liderliğe yükselecek bir din adamına aitti.

Düz dünya teorisini Voliva ortaya attı; çünkü Dünya'nın yuvarlak olmasını Hıristiyanlığın bir yorumunda geçen "gökte cennet ve yeraltında cehennem" inancına aykırı buluyordu. Hatta Zion kasabasında düz dünya teorisini zorunlu ders yaptı. Günümüzde ise yurt dışında bazı velilerin çocuklarının okullarını Düz Dünyacılar yüzünden değiştirdiği haberlerine rastlamak mümkün.

Voliva daha da ileri giderek düz dünyadaki gece-gündüz olgusunu anlatan  teorisini oluşturdu ve Güneş'in 53 km çapında yassı bir disk olduğunu öne sürerek günümüze kadar ulaşan Düz Dünyacılar'a yeni bir kapı açtı.

"Dünya Düzdür" fikri kendine gittikçe taraftar buladursun bu tema binlerce yıllık iki kutbu yeniden karşı karşıya getirir getirmesine de gençlerin gerçek dünyalarından kaçıp sığındıkları düz dünya sınırları zorlar mı merak konusu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları