Genel sağlık sigortasında tüm ödemeler arttı

Genel sağlık sigortasında tüm ödemeler arttı
SGK tarafından belirlenmiş hükümler çerçevesinde ödemelere zam yapıldı. SGK aracılığı ile genel sağlık sigortası kapsamında ödenen tüm tutarların arttırıldığı bildirildi.

KAMUGÜNDEMİ sitesinde yer alan habere göre SGK tarafından belirlenmiş hükümler çerçevesinde gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutara yönelik yeni zamlar uygulandı. Buna ilave SGK tarafından ödenen imkan tedavisi tutarları da yükseltildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile ödenen gözlük cam ve çerçeve tutarı %39 ile %200 arasında değişen farklı oranlarda arttırıldığı ifade edildi.

İMPLANT ÖDEMESİ 660 TL ARTIRILDI!

Konu üzerine detaylı bilgiyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin paylaştı. SGK aracılığı ile genel sağlık sigortası kapsamında ödenen tüm tutarların arttırıldığı bildirildi. Sağlık uygulama tebliği kapsamında değiştirilen bu rakamlar vatandaşlara sunuldu.

Bakan Bilgin konuşmasında öncelikle kemik içi iltihap implant tedavisine yer verdi. Vatandaşlar her implant için 90 TL ödeme alıyordu. Yapılan yeni güncelleme sonrası bu tutarın 750 TL'ye çıkarıldığı bildirildi.

GAZİ YA DA VAZİFE, HARP MALULÜ İBARESİ EKLENDİ!

Tedavi şeklinde yönelik gazi ve vazife harp malulleri içinde ek bir madde eklendi. Kemik içi implant için ödenen tutar terörle mücadele kapsamında kanun içerisinde yer alan “Gazi ya da vazife harp malulü” maddesi başka birinin desteği olmadan yaşamak için yaşamını sürdüremeyen vazife ya da harp malulleri ile terör olaylarından yaralananlara ödenen tutarın 2 bin 500 TL'ye çıkarıldığı ifade edildi.

GÖZLÜK CAM VE ÇERÇEVESİ %39 İLE %200 ARASI ARTTI!

Bakan Bilgin; “Tedavi kapsamında evde kullanılan tıbbi malzemeler ile gazilerin kullandıkları protez tutarları da %50 ile %100 arasında değişen farklı rakamlarda arttırıldı” dedi. Öte yandan gözlük cam ve çerçevelerine yönelikte yeni bir karar alındığı belirtildi.

Normal şartlarda gözlük cam ve çerçeveleri için ödenen rakam %39 ile %200 arasında değişen farklı rakam aralıklarında yükseltildi.

Çölyak hastaları protein metabolizma bozukluğunda kullandığı hayati öneme sahip un ya da mamül ürünleri için ödenen aylık nakliye ödeme tutarı ise %100 artırıldı. Bakan Bilgin konuşmasını tamamladıktan sonra “Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.