Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sıla Topbaş

Sıla Topbaş

MUNSAP

Geleceğe nefes 11 milyon fidan

Geleceğe Nefes Kampanyası ile Türkiye 11 milyon fidana kavuşacak.

Biliyorsunuz Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı Geleceğe Nefes Kampanyası ile 11 Kasım 2019'da saat 11.11'de 81 ilde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan dikilecek.

Türkiye genelinde çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için için başlatılan "Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan" kampanyası yoğun ilgi gördü. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan https://gelecegenefes.com/ adresinden isteyen herkes bir fidan sahiplenebilir veya bağışlayabilir.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kampanya ile ilgili bir de ayrıntılı bilgi verdi: "Sizler adına dikeceğimiz fidanları bu site üzerinden sanal olarak sahiplenebilmenizi istiyoruz. Sahiplendiğiniz fidanların dikim lokasyonu ile tören alanları farklı yerler olabilir. Törenlerimize katılmak isterseniz, bulunduğunuz ilde yapılacak törenlerin lokasyonunu Tören Alanları bölümünden öğrenebilirsiniz."

***

Tarım Bakanlığı'nın bu kampanyasına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da destekte bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanlığının "Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan" kampanyasına sanayi bölgeleri ve siteleriyle destek vereceklerini belirtti. Organize sanayi bölgelerinin bu konuda özel bir duyarlılık göstereceklerini belirterek yemyeşil OSB'lerin var olacağından söz etti.

Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından Ankara'da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarına, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türkiye Verimlilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kömürcü katıldı.

Bakan Varank, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 16 yılda ortalama yüzde 5,6 büyüdüğünü anımsatarak, büyüme performansını daha da artırmayı hedeflediklerini, bunun için de toplam faktör verimliliğinin artırılmasının önem taşıdığını söyledi.

Verimliliğin 11'inci Kalkınma Planı'nın da odağında olduğuna işaret eden Varank, daha istikrarlı ve güçlü ekonomi hedeflerine, sanayide, tarımda, turizmde, enerjide ve sağlıkta verimliliği artıracak politikalarla varılacağını dile getirdi.

Bu konuşmaların ardından bakan Varank Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 11 milyon fidan kampanyasına değindi.

Bakanlık olarak OSB'lerin ağaçlandırılmasına yönelik bir kampanya başlatacaklarını bildiren Varank, şunları kaydetti:

"Tarım ve Orman Bakanlığımız 11 Kasım'da, tüm yurt genelinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturmak adına oldukça heyecan verici bir işe imza atacak. Biz de Bakanlık olarak bu işin bir paydaşıyız. Geleceğe nefes olmak adına, kampanyaya organize sanayi bölgelerimiz ve sanayi sitelerimizle destek vereceğiz. Talimat verdim, ülkemizde planlı sanayileşmenin en önemli araçlarından olan OSB'lerimiz konuya özel bir duyarlılık gösterecek. Fabrikaların bulunduğu ortak alanlar, çevre koruma bantları inşallah ağaçlarla donatılacak, yemyeşil OSB'lerimiz olacak. Gelin sizler de bu kampanyanın bir parçası olun. Hep beraber Türkiye'yi ağaçlarla donatalım."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları