Gaziantep Milletvekili Özdağ'dan referansum açıklamasj

Gaziantep Milletvekili Özdağ'dan referansum açıklamasj
"Kirli referandumu ifşa etmek, onu kabullenmemek adına hukuki ve siyasi mücadeleyi bundan sonraki süreçte de bütün kararlılığımızla sürdüreceğiz"

Mücadelemiz devam edecek

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, "Kirli referandumu ifşa etmek, onu kabullenmemek adına hukuki ve siyasi mücadeleyi bundan sonraki süreçte de bütün kararlılığımızla sürdüreceğiz." dedi.

Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, tüm baskılara rağmen, "kirli" diye nitelendirdiği referandumun tek gerçek kazananının, Türk halkı ve Türk halkının milli birlik, demokrasi, hukuk devleti inancı, arzusu ve kararı olduğunu belirtti.

Referandumun hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kimin aday olacağı tartışmasının başladığını anımsatan Özdağ, "Bu yanlış bir tartışmadır. Bu tartışma gayrimeşru referandumu adeta meşrulaştırmaktır." diye konuştu.

Öncelikle muhalefetin "hayır oylarının yüzde 48,6 olduğu iddiasını" tekrarlamaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Özdağ, bunun "YSK'yı dolaylı olarak aklamak" olacağını öne sürdü.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, "referandumun üzerinde durulmasından rahatsız olduğunu" savunan Özdağ, "Sayın Başbakan, biz bu referandumun üzerinde duracağız. Sizinle helalleşmeyeceğiz. Bu iş bitti demeyeceğiz. Orada takıldı kaldı. 16 Nisan, Türk demokrasi tarihinde kara bir gündür." değerlendirmesinde bulundu.

Öncelikle yapılması gerekenin "kirli referandumu gündemde tutmak" olduğunu ifade eden Özdağ, "Sandığın gasp edildiğini düşünüyoruz. Buna 'evet' deyip kabullenmeyeceğiz. Kirli referandumu ifşa etmek, onu kabullenmemek adına hukuki ve siyasi mücadeleyi bundan sonraki süreçte de bütün kararlılığımızla sürdüreceğiz." dedi.

Siyasi mücadeleye ilişkin bir yol haritası olup olmadığı sorusuna Özdağ, "Türk milliyetçileri olarak kirli referandum sonrasına ortaya çıkan siyasi durumu hem Türkiye siyaseti genelinde hem de kendi özelimizde toplantılarımızda değerlendiriyoruz." yanıtını verdi.

Özdağ, bir soru üzerine, randevu talep edilmesi durumunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşebileceğini bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.