Gazeteci ressam Elif Naci TGC’de anıldı

Gazeteci ressam Elif Naci TGC’de anıldı
Basının usta isimlerinden gazeteci-yazar, ressam ve müzeci Elif Naci, Meslekte İz Bırakanlar Toplantıları’nın 21.’sinde Cağaloğlu’nda bulunan TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıyla anıldı.

Gazeteci ressam Elif Naci TGC’de anıldı

Levent BULUT / Dokuz Sütun

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Meslekte İz Bırakanlar Toplantıları devam ediyor. TGC Üyelerinden, Basın Şeref Kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi gazeteci-ressam Elif Naci Meslekte İz Bırakanlar Toplantıları’nın 21.’sinde anıldı. Toplantı, Cağaloğlu’nda bulunan Burhan Felek Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sunuculuğunu TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş yaptığı toplantıda, haber peşinde koşarken ölen ve öldürülen gazetecilerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. TGC Başkanı Turgay Olcayto konuşmasına gazeteci ressam Elif Naci’nin basın tarihi açısından önemine dikkat çekerek başladı. Başkan Olcayto, “Meslekte İz Bırakanlar Toplantıları’nın 21. Toplantısında da Elif Naci’yi anıyoruz. Elif Naci’nin hem ressamlığı hem de yazarlığı çok önemlidir. TGC üyesi olan bu değerli ustayı anmaktan çok mutluyuz. Bizimle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Toplantının moderatörlüğünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir üstlendi.

USTALARDAN BİRİYDİ

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı-Yazar-TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Elif Naci, 10 parmağında 10 marifet sözünün temsilcilerinden biridir. Gerçekten kültür bakımından sanat anlayışı bakımından Türkiye’nin her alanda ilerlemesi konusunda ciddi cabaları vardır. Vefatı önemli bir kayıptır. Örnek alınacak ustalardan biriydi. Sevgi ve saygıyla anıyorum.” TGC Onur Kurulu Üyesi Şükran Soner de “Yaşamı sonsuz bir biçimde yetenekleriyle üretmek olarak gören bir insandı” dedi. Gazeteci-Ressam Gürbüz Azak ise konuşmasında Elif Naci’nin ressam kimliğini anlattı; “Ben 80 yaşımdayım. 50 yılımı Babıali’de geçirdim. Üstadları, marka isimleri, romancıları, hikayecileri tanıdım bu dönemde. Babıali benim için büyük bir zenginlik kaynağı olmuştur. Çok önemli bir kültür-sanat insanıydı. Tanımış olmaktan çok mutlu oldum.” Toplantıda Türkiye Gazeteciler Sendikası Önceki Başkanlarından Sedat Ağralı, TGC Onur Kurulu Üyesi Engin Köklüçınar ve TGC kıdemli üyelerinden Seracettin Zıddıoğlu da Elif Naci ile ilgili anılarını paylaştı.

Toplantıya Gazeteciler Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç, TGC Balotaj Kurulu üyesi Muammer Tuncer, Haşmet Yavuz, Füsun Özbilgen, Kerim Evren, Emel Uygur, Mehmet Gündüz, Necati Güngör, Duygu Aksoy, Recep Aslan, Alaaddin Bilgi ve karikatürist Akdağ Saydut’un da aralarında olduğu çok sayıda gazeteci katıldı. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.