Gazeteci Hayko Bağdat hakkında 10 yıl hapis istemi

Gazeteci Hayko Bağdat hakkında 10 yıl hapis istemi
Almanya'da yaşayan gazeteci Hayko Bağdat hakkında üç ayrı suçtan toplamda 10 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

Almanya'da ikamet eden gazeteci Hayko Bağdat, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Mahkemede yapılan duruşmada, savcı Bağdat hakkında "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlarından toplamda 10 yıl 6 ay hapis cezası talep etti. Ancak, savcı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasından dolayı Bağdat'ın beraatını talep etti.

Bağdat'ın savunma yapmadığı duruşmada, avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı, Bağdat'ın 2017, 2014 ve 2018 yıllarındaki yazıları ve sosyal medya paylaşımlarıyla Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediğini belirtti. Ayrıca, Bağdat'ın 2019 yılında paylaştığı bir fotomontaj fotoğraf nedeniyle de "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlamalarını yönelterek cezasının 10 yıl 6 aya kadar hapis olması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı da şikayetlerinin devam ettiğini ve Bağdat'ın cezalandırılmasını talep etti. Bağdat'ın avukatı ise, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı beyanda bulunmak için süre talep etti. Mahkeme, talebi kabul ederek duruşmayı 10 Temmuz 2024 tarihine erteledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.