Gazeteci Ergun Hiçyılmaz hayatını kaybetti

Gazeteci Ergun Hiçyılmaz hayatını kaybetti
TGC, üyesi olan gazeteci-yazar Ergun Hiçyılmaz'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), üyesi olan 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Ergun Hiçyılmaz'ın vefatını açıkladı.

TGC Gazeteci Ergun Hiçyılmaz'ın vefatının ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren üyemiz Ergun Hiçyılmaz’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” İfadelerine yer verdi.

ERGUN HİÇYILMAZ KİMDİR?

1942 yılında Eskişehir'de doğan, gazetecilik kariyerine 1960 yılında Eskişehir İç Anadolu Gazetesi'nde başladı. Akşam, Yeni Sabah, Yeni İstanbul, Fotospor, Tercüman, Güneş, Nokta, Yankı, Sabah gibi saygın gazetelerde çalıştı. Ayrıca Yaprak Dergisi'ni de başarıyla yayınladı ve şiirleri ile öyküleri Varlık, Hisar gibi önemli dergilerde yer buldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD gibi tanınmış kuruluşlardan 27 kez başarı ödülü aldı. Spor yazarlığı alanında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Yılın Gazetecisi Ödülü'ne layık görüldü. 1993 yılında ise Altın Kitaplar Ödülü'nü kazandı.

Spor dalında Türk Spor Tarihi, Sporun Yapısal Analizi, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi önemli kulüplere dair kitaplar yazdı. Ayrıca Osmanlı dönemine ait incelemelerini de içeren eserler kaleme aldı: Teşkilat-ı Mahsusa, Başverenler/Başkaldıranlar, Esir Kampları, Gizli Servisler, Beni Toprağıma Gömün, Meyhaneler, Çerkez Ethem, Çerkez Ethem ve Bolşevik Taburu gibi.

Ayrıca, Türkiye'de ilk sesli kitabı yazan biri olarak da bilinir. Öğretim üyeliği yaptığı çeşitli öğrenim kurumlarında önemli katkıları oldu ve sürekli basın kartı taşıyordu. Ayrıca, iki çocuk babasıydı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.