Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

Esrarengize Yolculuk

Gara şehitleri sonrasında Erdoğan ve MHP neden muhalefete saldıramadı?

Geçtiğimiz günlerde Gara'da 13 vatan evladı şehit düştü. 13 vatan evladı 5.5 yıl önce AKP/Pkk açılımları zamanında Pkk terör örgütü tarafından rehin alındılar. Ve 5.5 yıl sonra bölücü terör örgütü Pkk tarafından şehit edildiler.

***

Şimdi nereden başlayım bilemedim. Çünkü AKP iktidarının terörle mücadelesinin oy endeksli olduğunu yazmaya kalksam bu satırlar yetmez.

İstanbul seçimlerinde Apo'nun mektubunu okutan ve HDP seçmeninden destek isteyen AKP ve "Öcalan doğru söylüyor. HDP'liler Öcalan'ın çağrısına uymalıdır" diyen Bahçeli'yi hatırlatayım.

AKP'lilere Pkk açılımları Habur, Oslo, Dolmabahçe'yi hatırlatınca o çok eskilerde kaldı şimdiye bakalım diyorlar. Şimdi güya terörle mücadele ediyorlarmış. AKP'ye gelince zaten şimdiye bakalım oluyor ama söz konusu olan CHP olunca 70-80 yıl geriye hatta ve hatta Atatürk zamanına kadar gidiyorlar didik didik ediyorlar.

Daha 2 sene bile geçmemiş İstanbul seçimlerine bile değil şimdiye bakalım tamam!..

Ne diyor sizin AKP'li Mahir Ünal TV5'te?

Terörist başı Murat Karayılan tövbe ederse TRT'ye o da çıkartılmalı. Bunu Osman Öcalan tartışmaları sorulduğunda Mahir Ünal diyor.

Bu konuşma şimdi daha 1 hafta oldu olmadı bile AKP'liler!..

AKP'liler yüzde 50 artı biri alacaklarını bilsin Murat Karayılan'ı da Apo'yu da tüm Pkk yöneticilerini de TRT'nin ekran yüzü yaparlar emin olun. Şimdi MHP seçmenini konsolide etmek için böyle görünüyorlar bilginiz olsun.

Çünkü onlar için oy demek iktidarda kalmak demektir. Çünkü onlar eski yöneticiler gibi örnek, Demirel gibi 7 defa gitti 7 defa geldi olmaz. Bu iktidar ne Ecevit'e ne Demirel'e ne Özal'a ne de Türkeş Bey'e benziyor. Çünkü ilk seçimlerde iktidardan düştükleri an dakika AYM'de yani Yüce Divan'da suç dosyaları hazır. Türk devletinin hafızası silinmezler beyler hanımlar!.. Sadece iktidar gücü ile biraz gecikir o kadar!..

***

Gelelim yazımın başlığına. Eskiden olsa şehit haberinin alındığı an dakika saniye hatta salise bile geçmeden AKP Genel Başkanı Erdoğan, Bay Kemal diyerek cümleye başlar Fetö, Pkk, Hdp, Işid, CHP, İYİ Parti diye diye şehitlerimize taziye bile dilemeden muhalefete olmadık lafları sayardı.

Şimdi ne oldu da muhalefete şehit haberleri sonrasında terörist damgası vurmaz oldular?

Hemen söyleyeyim Gara şehitlerimizde hataları vahim.

Erdoğan bile kabul etti başarısız operasyon diye...

Yani 6.5 yıl sonra gelen başarısız operasyon ile şehit düşen vatan evlatları ortada.

Ortada ki bırakın Erdoğan'ı Millî Savunma Bakanı Akar bile konuşamıyor, Malatya Valisi açıklama yapıyor.

***

Eee bu duruma muhalefete terörist damgası vurulur muydu hiç?

 Yaf arkadaş bunlar pişkin, giderler İstanbul seçimlerinde Apo'ya mektup okuturlar sonra muhalefete Pkk terörü ile beraber hareket ediyorlar derler diye sesli eleştirilerinizi duyar gibi oldum.

Bakın oradaki durum farklıydı.

Çünkü şu andaki Gara durum iktidar açısından vahim!..

***

Meclis'teki Gara konuşmalarını dinledim. Muhalefet adeta esti gürledi.

AKP ve MHP'nin tepkileri cılız kaldı.

Muhalefete eskisi gibi teröristlerle berabersiniz diyemediler.

Çünkü durumları vahim. Reisleri bile başarısız operasyon demiş.

Ne diyecekler? Başarısız operasyonu Bay Kemal mi yaptı diyecekler. Yoksa İYİ Parti mi?

Herkes biliyor ki 5.5 sene sonra bile olsa 13 vatan evladı sağ salim kurtarılsaydı Erdoğan bugün büyük bir gövde gösterisi ile siyasi şov yapmış olacaktı.

Bugün ne yapıyor vatan evlatları şehit olunca? Elbette başarısız operasyon diyor.

Eee ne diyecekti başka? Bay Kemal operasyonu düzenledi o başarısız oldu, zaten Pkk ile beraber formalite icabı mı operasyon yaptı diyecekler!..

***

Eskisi gibi bile HDP ile ittifak yapan sizsiniz bile diyerek iftira atamıyorlar. Çünkü reisleri başarısız operasyon diye kabul etti.

***

Yazımı Pkk terör örgütünün biteceği veya eylem yapamaz seviyeye getirileceği günler olması ve şehitlerimize, yakınlarına baş sağılığı dileyerek bitireyim...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları