Galip Haktanır hayatını kaybetti

Galip Haktanır hayatını kaybetti
A Milli Futbol Takımı'nın eski futbolcularından Galip Haktanır, 102 yaşında hayatını kaybetti.

Ümit GÜLÇİÇEK / KAMU SON HABER

Türkiye Futbol Federasyonu, eski milli futbolcu Galip Haktanır'ın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

TFF resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Milli Takımımızın hayatta olan en yaşlı futbolcusu, "Kör Galip" lakaplı Galip Haktanır'ın 102 yaşında vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 5'i A Milli Takım, 1'i de B Milli Takım olmak üzere toplam 6 müsabakada ay-yıldızlı formamızı terleten Galip Haktanır, kulüp kariyerinde ise 16 sezon boyunca Vefaspor forması giymişti. Merhum Galip Haktanır'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve başta Vefaspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

6sadasf-001.jpg

GALİP HAKTANIR KİMDİR?

6 yaşında babasını kaybettikten sonra Darüşşafaka'ya yazılan Galip, küçük yaşlardan başlayarak futbol oynamaya başladı. Vefa'da oynayan Darüşşafakalı bir ağabeyinin tavsiyesiyle futbol oynamaya başlayan Galip, geçimini okulun son sınıfında başladığı jimnastik hocalığı ile sağlamaktaydı.

galip-haktanir-03.jpg

Galip Haktanır 1941’de Galatasaray formasıyla Şeref Stadında (sağ başta)

Vefa formasıyla İstanbul Futbol Ligi'nde 1943 yılında forma giymeye başlayan Galip, 1944-45 sezonunda Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından üçüncü sırayı alan takımın bir parçası oldu. Oynadığı dönemde yükselen grafiğini koruyan Vefa, 1945-46 sezonunda Fenerbahçe karşısında averajla ikinci sırada yer aldı. İstanbul'un 3 büyük kulübünden de teklifler alan Galip, bunları kabul etmeyerek Vefa'da top koşturmaya devam etti. Haktanır, tamamı hazırlık maçında olmak üzere toplamda 5 kez Türkiye formasını giydi ve futbol kariyerini 1957 yılında sonlandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.