Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru
Merkez sağın cumhurbaşkanı adayı Fillon:- "Şüphe edenler ve gemiyi terk edenleri de sorgulamalıyım. Onların sorumluluğu büyük benimki de" - "İlk hatam eşimden benim için çalışmasını istemek oldu. Bunu yapmak zorunda değildim"

Fillan'dan tarihi itiraf

PARİS (AA) - Fransa'da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon, kendisine yönelik desteği çeken bazı milletvekilleri için, "Şüphe edenler ve gemiyi terk edenleri de sorgulamalıyım. Onların sorumluluğu büyük benimki de." dedi.

Fillon, başkent Paris'teki Eyfel Kulesi yakınlarında bulunan Trocadero Meydanı'nda yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı mitingdeki konuşmasında her kesimden saldırıya uğradığını söyleyerek, "Bu büyük kalabalığa kulak vermeliyim. Şüphe edenler ve gemiyi terk edenleri de sorgulamalıyım. Onların sorumluluğu büyük benimki de." diye konuştu.

Hakkında açılan soruşturmalarla ilgili kendi hatalarının da bulunduğunu belirten Fillon, "Projemizin ciddi engellerle karşılaşması benim hatalarımdan kaynaklandı. İlk hatam eşimden benim için çalışmasını istemek oldu. Bunu yapmak zorunda değildim. İkinci hatam ise size bundan bahsederken kullandığım üslup oldu." ifadesini kullandı.

Eşi ve iki çocuğunu hiç çalışmadan "danışman" sıfatıyla devletten maaş aldırmakla suçlanan François Fillon'a soruşturma açan Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, Fillon'u 15 Mart'ta ifade vermeye çağırmıştı. Fillon, hakkında ortaya atılan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını reddederek adaylıktan vazgeçmeyeceğini belirtmişti.

Fillon'un adaylığını geri çekmemesi karşısında birçok milletvekili desteğini geri çekmiş, sözcüsü Thierry Solere görevinden istifa etmişti.

Anketlerde nisan ve mayıs aylarında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak gösterilen 62 yaşındaki eski Başbakan Fillon’un, söz konusu soruşturmanın ardından popülaritesi düşmüş, yarışı kazanma şansı azalmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.