"Helal" diye uyuşturucu satmışlar

"Helal" diye uyuşturucu satmışlar
Fransa'da 5 Türk, uyuşturucu ile mücadele ofisi OFAST'ın gerçekleştirdiği operasyonda eroin kaçakçılığı suçlaması ile gözaltına alındı.

Euronews- Fransa uyuşturucu ile mücadele ofisi OFAST'ın, eroin kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 5 Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Euronews'in haberine göre OFAST'ın eroin operasyonunda 20 kilo eroin ve çok sayıda ateşli silah ele geçirildi.Yetkililer tarafından gerçekleştilen takibin ardından uyuşturucu ticureti yaptığı belirlenen şebekeye baskın düzenlendi.Lyon kenti yakınlarında gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alınırken, şebekeyi Türkiye'den yönettiği belirlenen şahısın hala yakalanamadığı bildirildi.

Helal Ürün Kılıfı

OFAST yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre uyuşturucu madde ticareti, helal ürün satan bir mağazada bulunan gizli bölmede gerçekleştiriliyordu.

RMC'nin operasyona dair edindiği bilgiye göre, içeride uyuşturucu maddenin paketlemesi yapılıyordu. Yetkililer burada 20 kilo eroin ele geçirirken, başka bir adrese yapılan baskında ise ateşli silahlara el konuldu. Ortalama 30 yaşlarında oldukları belirtilen 4 Türk vatandaşının da gözaltına alındığı bildirildi. Yakalanan 55 yaşındaki bir adamın da 'kimyager' olduğu bilgisi paylaşıldı.

Şüphelilerin ilk sorgulamaları sırasında kendilerine yöneltilen suçlamaları reddettikleri bildirildi. Ayrıca soruşturma Lyon'da bir tetkik hakimi tarafından yürütülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.