Fitch Türkiye'nin kredi notunu açıkladı: 2 yıl sonra bir ilk

Fitch Türkiye'nin kredi notunu açıkladı: 2 yıl sonra bir ilk
Dünyaca ünlü kredi kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredini notunu "B" olarak teyit etti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu ‘B’ olarak teyit etti, not görünümünü 2 yıl sonra ‘negatif’ten ‘durağan’a çekti.

Görünümün durağana revize edilme nedenine dair “kısa vadeli makro-finansal istikrar risklerini azaltan ve ödemeler dengesi baskılarını hafifleten daha geleneksel ve tutarlı bir politika karışımına dönüşü yansıtıyor” dendi.

TCMB’nin politika faizini 2023 sonuna kadar yüzde 35’e çıkaracağını ve 2024’te de bu seviyede kalacağını belirten Fitch para politikası sıkılaştırmasının gelecekteki hızı ve süresi konusunda yüksek belirsizlikler olduğuna dikkat çekti.

BÜYÜME VE ENFLASYON TAHMİNLERİ

Yüksek enflasyonun en büyük risk ve zorluk olmaya devam ettiği belirtilen raporda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 oldu.

Açıklamada “Büyümenin 2023’te yüzde 4,3, 2024’te yüzde 3 olmasını bekliyoruz” tahminine yer verildi.

Brüt uluslararası rezervlerin Mayıs ayının ortasından bu yana gözle görülür ölçüde toparlanma kaydettiği, 2023 yılı sonuna kadar 115 milyar dolara ulaşabileceği öngörüldü.

Fitch, 2021 yılının Aralık ayında not görünümünü negatife düşürmüş, geçen sene Temmuz ayında da kredi notunu B+'dan B’ye indirmişti.

2338051-620x349.jpg

Kaynak: Bloomberg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.