Feyza Altun hakkında flaş soruşturma

Feyza Altun hakkında flaş soruşturma
Avukat Feyza Altun hakkında sosyal medyadaki 'şeriat' paylaşımı nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan soruşturma başlatıldı.

Avukat Feyza Altun hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan soruşturma başlatıldı.

Altun, dün sosyal medya platformunda şeriat ile ilgili bir mesaj paylaşmıştı.

CHP'li sapkın avukat Feyza Altun'dan İslam ve Kur'an'a hakaret! Tepkiler çığ gibi - Son Dakika Haberler

Avukat Feyza Altun'un sosyal medya hesabından yazdığı "Şeriata sokayım" ifadesi nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldı.

Avukat Feyza Altun sosyal medya hesabından Farsça paylaştığı şiirin altına yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısına , "Şeriate s...yım" diyerek karşılık vermişti.

"SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

Altun, hakkında soruşturma başlatılmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadığını ifade eden Altun, "Kimsenin dini inancı , hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum." dedi.

ekran-alintisi-001.jpg

Altun sosyal medyadan yaptığı Türk Bayraklı ve Atatürk'lü bir paylaşımda da "Sizden zerre korkmuyorum. Etiketleyin @yilmaztunc @AliYerlikaya @RTErdogan Ne yapacaklar anayasal düzeni savunduğum için mi beni tutuklayacaklar???? Bu ülke şeriatla yönetilmiyor ve yönetilmeyecek ! Hangi şerefli Türk Polisi beni bunun için tutuklayacak ! TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK!" ifadelerini kullandı.

dd.jpg

AVUKAT FEYZA ALTUN KİMDİR?

Feyza Altun, 1987 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Hukuk fakültesinde eğitimini tamamladı.

Öte yandan Altun, kendisini "Avukat, Feminist Aktivist, Filantrop, Yazar" olarak tanımlıyor. Tarafsız Çalışan Anneler Platformu'nun kurucusu olan aktivist avukat, "Kadının Fenni" isimli kitabıyla da tanınmaktadır.

Aynı zamanda muhalif yönüyle tanınan Altun, birçok kadın ve çocuk istismarı davasında vekil olmuştur.

Resim

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.