FETÖ'den hain talimat

FETÖ'den hain talimat
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin 197'si tutuklu 330 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

"SAVAŞA HAZIRLANIR GİBİ HAZIRLANIN"

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin 197'si tutuklu 330 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın beşinci haftasındaki ilk duruşmada tutuksuz sanıkların savunmaları tamamlandı.

Tutuksuz sanıklardan Uğur Ünal, binbaşı rütbesinde ve görevinin başında olduğunu kaydetti. Darbe girişiminin yaşandığı gece yapılan ilk toplantıda birliğin denetleneceğinin söylendiğini ifade eden Ünal, eski albay Selçuk Serhat Pesek'in, "Savaşa hazırlanır gibi hazırlanın, denetleme yapılacak." dediğini öne sürdü.

İlerleyen saatlerde eski tugay komutanı Murat Aygün'ün katıldığı bir toplantı daha yapıldığını belirten Sanık Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tugay komutanı içeriye girerken 'Sıkı yönetim ilan edildi' gibi bir şeyler söyledi. Arkasından da 'Ben Polatlı garnizonunun sıkı yönetim komutanı oldum' dedi. Toplantı salonunda bulunan sivil giyimli biri elindeki poşette olan telsizleri komutanın masasına bıraktı. Son zamanlarda sıklaşan terör saldırılarına dair istihbarat bilgilerinden ötürü kanuni bir sıkıyönetim emri olduğunu düşündüm. Toplantıda tarafıma bir görev verilmedi, eylemlere katılmadım. Mahkemenizden beraatımı talep ediyorum."

- "Emri yerine getirmeyeceğiz"

Sanık Rıfkı Seyhan, 15 Temmuz'da terör saldırısı ihtimali üzerine tedbir amaçlı fırtına obüslerinin Ankara'ya götürüleceğini ve hazırlık yapması talimatının verildiğini anlattı.

Bunun üzerine birliğe 2 kilometre mesafedeki Sakarya Kışlası'na giderek hazırlıklara başladığını aktaran Seyhan, televizyonlardan darbe girişimini öğrendiğini ifade etti.

Seyhan savunmasında şunları kaydetti:

"Televizyonlarda Cumhurbaşkanı ve kuvvet komutanlarının açıklamalarını duydum. Fırtına obüslerinin Ankara'ya götürülme sebebinin darbe girişimine iştirak olabilir diyerek verilen emri uygulamama kararı aldım. Komutanın emir astsubayına telefon açarak bu kararımı bildirdim. Bu esnada tanımadığım başka bir ekip geldi ve obüs toplarından birini götürdü. Ben yanımdaki ere dönerek, 'Tekrar gelirlerse emri yerine getirmeyeceğiz' dedim. Diğer kışladan güvenli olduğunu düşündüğüm için sabaha kadar burada bekledim. Benim kesinlikle FETÖ ile bağım yoktur. Beraatımı talep ediyorum."

Diğer tutuksuz sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi. Yarın yapılacak olan duruşmada tanık beyanlarının dinlenilmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.