FETÖ abisinden 'PKK'lıları öldürmeyin' telkini

FETÖ abisinden 'PKK'lıları öldürmeyin' telkini
Hazırlanan iddianamede, bir FETÖ abisinin, şüphelilerden Ateş'e "PKK'lı teröristlerin dinsiz imansız olarak öldüğünü, bunlara bir şans tanınırsa doğru yola gireceklerini, bunların vurulmamasının daha iyi olabileceğini" söylediği kaydedildi.

FETÖ abisinden 'PKK'lıları öldürmeyin' telkini

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Kara Havacılık Komutanlığındaki olaylara ilişkin 155 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, "Nevzat" kod adlı bir FETÖ abisinin, şüphelilerden eski yarbay pilot İlkay Ateş'e "PKK'lı teröristlerin dinsiz imansız olarak öldüğünü, bunlara bir şans tanınırsa doğru yola gireceklerini, bunların vurulmamasının daha iyi olabileceğini" söylediği kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianameye göre, Jandarma Genel Komutanlığını ve TRT önündeki TOMA'ya ateş eden helikopterin pilotu Ateş, kendisinden sorumlu FETÖ "abisinin", terör örgütü PKK mensuplarını öldürmemeleri gerektiğini belirttiğini aktardı.

Ateş'in el yazısıyla savcılığa sunduğu ifadede, şunlar yer aldı:

"2007-2008 yılları arasında 'Nevzat' kod adlı şahıs ile bir gün evinde oturuyorken terör konusunda konuşuyorduk. Bize PKK'lı teröristlerin dinsiz imansız olarak öldüğünü, bunlara bir şans tanınırsa doğru yola gireceklerini, bunları vurmamamızın daha iyi olabileceğini ifade etti. Ben de bizim imanlı gençlerimizin karakollarını bastıklarını ve onları şehit ettiklerini söyleyince konuyu çok uzatmadı. Sanki bize PKK'lıları vurmayın der gibi bir havası vardı."

FETÖ abilerinin darbeci askerlere, görevlerini yaparken örgütün amaçları ve hedefleri doğrultusunda hareket etmeleri yönünde telkinde bulundukları kaydedilen iddianamede, Ateş'in, "Nevzat" kod adlı abinin daha önce özel bir dershanede müdür yardımcılığı yaparken darbe girişiminden önce TRT'de çalışmaya başladığını belirttiği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.