Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Eray Sezgin

Eray Sezgin

KALE ARKASI

Ferdi'nin önemi

Fenerbahçe-Karagümrük maçı gol düellosuna sahne oldu. Kadıköy''de 5-4''lük galibiyetle 3 puanı hanesine yazdıran sarı lacivertliler savunmasının ve kalecisinin çok kötü performans gösterdiği maçta 5 gol atarak hücum gücünü de gösterdi.

Özellikle Ferdi Kadıoğlu''nun yokluğu Jorge Jesus''un kafasındaki sistemi fazlasıyla etkiledi. Son anda kadrodan çıkarılan başarılı oyuncunun yokluğunda Fenerbahçe; hem savunmada hem de geriden oyun kurma konusunda sıkıntılar yaşadı. Ferdi''nin orta sahadaki ikilinin yanına kayarak orta alanı üçlemesiyle de Fenerbahçe o bölgenin kontrolünü elinde bulunduruyordu. Genç oyuncunun yokluğu Fenerbahçe orta sahasının da düşmesine neden oldu ve böylelikle maç git gelli bir oyuna sahne oldu. Bu karşılaşmayla birlikte Ferdi Kadıoğlu''nun ne kadar önemli bir oyuncu olduğu da gözler önüne serilmiş oldu.

Fenerbahçe''de Szalai''nin kötü performansı da savunma anlamında büyük sıkıntılar yaşattı. Attila Szalai bu sezon Fenerbahçe''nin en çok 90 dakika sahada kalan isimlerinden biri ve millî takımıyla da bütün maçlarda sahada olması onu fiziksel olarak fazlasıyla yıprattı. Luan Peres''in yokluğuyla da dinlenme fırsatı bulamadı ve böylelikle de performansında düşüş yaşadı. Szalai''yi bu yönden eleştirmek büyük bir haksızlık olacaktır.

Altay Bayındır ise sezona oldukça kötü bir performansla başladı ve her geçen gün gelişmesi gerekirken gittikçe geriye giden bir grafik çiziyor. Bunda kaleci antrenörü''nün etkisi olabileceği gibi aldığı düşük maaşın da fazlasıyla katkısı vardır. Fenerbahçe yönetimi bir karar vermek zorunda. Altay ile devam etmeyi düşünüyorlarsa maaşını iyileştirerek en azından oyuncunun kafasından bu soru işaretini kaldırmalı ve kafasını sahaya vermeli.

Batshuayi-Fenerbahçe haberleri çıktığında hemen hemen herkes şok olmuştur muhtemelen. Beşiktaş''ta beklenilen performansı veremeyen bir oyuncuyu neden Fenerbahçe alıyor diye.

Doğru takım, doğru oyun anlayışı ve teknik adam ile bir araya gelince başka bir yerde başarısız olan bir oyuncu böyle bir ortamda başarılı olabiliyormuş demek ki. Bunun en büyük örneklerinden biri de Batshuayi oldu.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları