Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ümit Birol hayatını kaybetti

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ümit Birol hayatını kaybetti
Eski futbolcu Ümit Birol, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Nilgün Didar TÜT/ KAMU SON HABER

Samsunspor, Fenerbahçe, Altay gibi takımlarda forma giyen Ümit Birol kalp krizi geçirerek vefat etti. Samsunlu eski futbolculardan Ümit Birol'un vefat ettiği haberi futbol camiasını üzüntüye boğdu.

Samsun Irmak Sanayi'de başladığı futbol hayatında Samsunspor'da profesyonel olduktan sonra Antalyaspor, Adana Demirspor, Altay, Fenerbahçe gibi takımların da formasını giyen, oynadığı başarılı futbolla hafızalara kazınan, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük de yapan Ümit Birol'un geçtiğimiz sene, henüz 28 yaşındaki kızını kaybettiği de biliniyordu.

60 yaşındaki Birol, bugün geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Birol,1981-84 yılları arasında Samsunspor'da Fatih Uraz, Emin Kar, Tanju Çolak, Hasan Şengün, Ercüment Coşkundere, Levent Eriş, Naim Anuştekin, Rıfat Benli gibi oyuncularla birlikte forma giymişti.

Birol 1991'de Altay'dan Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve 2 yıl boyunca Sarı-lacivertli formayı giyme başarısı göstermişti.

TFF'DEN TAZİYE MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu da resmi internet sitesinden bir mesaj yayınlayarak Ümit Birol'u andı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Millî Takımımızın eski futbolcusu Ümit Birol’un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

1'i A Millî, 6’sı Olimpik Millî olmak üzere toplam 7 müsabakada Ay-Yıldızlı formamızı giyen Ümit Birol; Samsunspor, Altay, Fenerbahçe, Kocaelispor, Çanakkale Dardanel, Adana Demirspor ve Eskişehirspor kulüplerinde forma giymiş, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak da hizmet vermişti.

Merhum Ümit Birol’a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz."

ÜMİT BİROL KİMDİR

26 Ocak 1963'te Samsun'da doğdu. 1981-82 sezonunda Samsunspor'da profesyonel oldu. 1984-85 sezonunda Adanaspor'a transfer oldu ve burada 2 sezon oynadı. 1986-87 sezonunda yeniden Türkiye 1. Ligi'nde oynamaya başlayan Antalyaspor'da dikkat çekti ve Olimpik millî takıma yükseldi. 5'i Suriye'nin Lazkiye kentinde 1987 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları futbol müsabakaları olmak üzere bu formayı 6 kez giydi. Antalyaspor 1987'de 2. Lige düşünce o sezon 1. Lig'e yükselen Adana Demirspor'a transfer oldu.

1989-91 arasında Altay'da oynayan Birol, 1991 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu ve iki sezon bu takımda sağaçık mevkiinde ilk on birde oynadı. Bu takımdaki başarılı futboluyla A millî takıma yükselen ve 22 Ağustos 1991'de deplasmanda Bulgaristan'a karşı oynanan özel maçta ay-yıldızlı formayı giyen Birol, sarı-lacivertli takımda şampiyonluk sevinci yaşayamadı.

1992-1993 sezonunun sonunda Fenerbahçe'den ayrıldı ve Kocaelispor'a transfer oldu. 1994-1995 sezonunda ise Çanakkale Dardanelspor'a kiralık gitti. Bir sezon da Eskişehirspor'da kiralık oynadıktan sonra 1996-97 sezonunda Adana Demirspor'a gitti ve futbolu 1997-98 sezonunun sonunda Yıldırım Bosnaspor'da bıraktı.

c924a8b3m.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.