Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Eray Sezgin

Eray Sezgin

KALE ARKASI

Fenerbahçe işini şansa bırakmamalı

 

Fenerbahçe oyun ve taktiksel disiplin anlamında önemli bir yol katetti. Özellikle Jorge Jesus''un en başta düşünmediği isim olan Miha Zajc''ın ana plana dahil edilmesi ve bağlantı sağlayan oyuncu rolünde olması Sarı-Lacivertlilerin vites arttırmasına neden oldu.

Lincoln, Valencia ve King''in form tutmasıyla birlikte Fenerbahçe hücumda oldukça tehlikeli bir takım haline geldi ve 3 maçta 13 gol atarak ligin zirvesine yerleşti.

Jorge Jesus''un ana planı topu eveleyip gevelemeden oldukça hızlı bir şekilde rakip kaleye gitmek ve oyuncularının sürekli olarak yer değiştirerek oynamasını sağlayıp, rakip savunmaların dengesini bozarak bir an önce skora ulaşmak. Fenerbahçe bu planı doğru bir şekilde uygulamaya başladı ama burada da bir savunma zafiyeti ortaya çıktı ve 3 maçta kalesinde 5 gol gördü. Kim Min Jae takımdan ayrılmamış olsaydı bu gol sayısı 2 ya da 3 ile sınırlı kalabilirdi. Buradan da anlaşılıyor ki Fenerbahçe''nin temaslı oynayabilecek ve süratli bir sağ stopere ihtiyacı var.

Gustavo Henrique hatasından çabuk dönen Jorge Jesus, orada Lemos''u denemeye başladı ki bu işin Lemos ile de olmayacağı ve sezon boyu Serdar Aziz''e güvenilemeyeceği hepimizin malumu.

Tabii Fenerbahçe''nin ihtiyacı sadece stoper değil bir de bana göre bir pivot santrfora ihtiyacı var. Bu transferin gecikme sebebi de umit ediyorum ki önce kadroyu boşaltmak hedeflendiği için olsun. Yoksa 3 haftada 13 gol atılmasına aldanıp santrfor transferi yapılmazsa geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi Fenerbahçe bunun bedelini ağır öder. Fenerbahçe yönetimi işini şansa bırakmamalı ve iyi bir sağ stoper ve santrforu takıma kazandırmalı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları