Fazla tuzlu yemeği israf etmeyin! Tuzlu yemek nasıl düzelir?

Fazla tuzlu yemeği israf etmeyin! Tuzlu yemek nasıl düzelir?
Lezzetli bir tencere yemeği yaptınız, her şeyi tam kıvamında ancak dalgınlıkla tuzunu fazla kaçırdığınızı son anda farkettiniz. Ustaların mutfak sırrıyla yemeği eski haline getirebilirsiniz!

Mutfakta küçük sakarlıklar ya da dalgınlıklar yaşamak normaldir. Bazen göz kararı tuz miktarı ayarlanamayabilir, binbir emekle uğraştığınız yemeği ziyan etmenize hiç gerek yok. Zeytinyağlı yemeklerde ve pilavlarda kullanabileceğiniz bu püf noktasıyla yemeğiniz ve emekleriniz ziyan olmayacak. İlk adım, yemeği inceltmektir. Yemeği inceltmek için ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, yemek çorbası veya sulu bir yemekse daha fazla su eklemek yerine biraz süt eklemeyi deneyin böylelikle hem yoğunluğunu muhafaza edebilir hem de tadındaki fazla tuzu nötrlemiş olursunuz. Tuzlu yemek nasıl düzelir? İşte diğer yöntemler..

whatsapp-image-2023-11-04-at-06-41-04.jpeg

PATATES EKLEYİN

Patates yemeğin tuzunu almak için bilinen en eski yöntemlerden biridir. Patates yemeğin içerisindeki tuzu fazla tuzu içine çekerek tuz dengesini nötralize edecektir. Arzu ederseniz sonrasında patatesleri çıkartabilirsiniz.

KESME ŞEKERİ DE DENEYİN
Zeytinyağlı yemekler için bir numaralı kurtarınız kesme şeker olabilir. Aynı yöntemi pilavlarınız içinde kullanabilirsiniz. Yemeğin içerisine ekleyeceğiniz aynı oranda şeker tadı nötrleyecektir.

whatsapp-image-2023-11-04-at-06-41-40.jpeg


SİRKE VEYA LİMON
Sirke veya kullanarak da tuz yoğunluğunu azaltabilirsiniz. Eğer sirkeyi tercih ederseniz bir yemek kaşığı, limon tercih edecekseniz de limon suyundan 3-4 damla yemeğin içerisine eklemeniz gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.