Faturalar 3 ay ertelenecek! İşte başvuru şartları

Faturalar 3 ay ertelenecek! İşte başvuru şartları
Elektrik faturalarında ödeme erteleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine faturaları erteleniyor.

Faturalar 3 ay ertelenecek! İşte şartlar

Pandemi ile mücadele süreci milyonlarca kişinin ekonomik anlamda sorun yaşamasına sebep oldu. Yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada ekonomiler altüst olurken zaten geçinmekte güçlük çeken vatandaşlar artık kira ve Fatura ödemek de zorluk çekmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elektrik faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara Müjdeli haberi verdi. Erdoğan'ın talimatı ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre faturalar ertelenecek. Fakat başvuru şartları süresi bulunuyor. Peki fatura erteleme için vatandaşların ne yapması gerekiyor? Elektrik faturası erteleme başvurusu nereye yapılır?

SEL FELAKETİNDEN ETKİLENEN BÖLGELERDE GEÇERLİ

Karadeniz'de yaşanan sel felaketi ve Akdeniz ve Ege'de yaşanan yangınlar adeta yaz aylarını kâbusa çevirmişti. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar Hem maddi hem de manevi büyük kayıplar yaşadı. Kastamonu Sinop ve Bartın genel hayata etkililik afet bölgesi ilan edilirken resmi gazetede yayınlanan karara göre bu bölgede bulunan vatandaşların Ağustos Eylül ve Ekim faturaları erteleniyor. Aynı kararlar afet bölgesi olarak ilan edilen ve yangından etkilenen diğer bölgelerimiz için de geçerli.

ERTELEME BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

Bu Bankalar Kredi Dağıtıyor, 30.000 TL Kimlikle kredi verecekler, Son dakika kampanyaları...

Afet bölgesi ilan edilen yerlerde yaşayan vatandaşların erteleme başvurusu yapması gerekmiyor. zaten bölge afet bölgesi olduğu için otomatik olarak fatura erteleme işlemleri gerçekleşiyor. Ekim ayının son günlerine kadar bu bölgede yaşayan vatandaşların borçları bulunsa bile elektrikleri kesilmeyecek.

YENİ YARDIM PAKETİ VAR MI?

Öte yandan pandemi ile mücadele sürecinde ekonomik sorunlar yaşamaya devam eden vatandaşlardan devletten yeni yardım paketleri bekliyor. Devletin yardımı ödemeleri hakkında arama motorunda sık sık araştırma yapan vatandaşlar 1100 lira destek paketi ödemesini ne zaman verileceğini öğrenmeye çalışıyor. 1100 lira pandemi yardımı ödemeleri için başvurular hala e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru sürecinin tamamlanması Sonrasında da ödemelerin başvuru yapan vatandaşların hesabına yatırılması bekleniyor. Bu süreçte elbette sosyal destek ödemeleri yaşlılık aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşı gibi ödemeler her ay düzenli olarak hesaplara yatıyor. Hükümetin yeni bir ekonomik destek paketi üzerinde çalıştığı da biliniyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.