Fark etme olasılığınızın en düşük olduğu 8 ölümcül kanser belirtisi

Fark etme olasılığınızın en düşük olduğu 8 ölümcül kanser belirtisi
Kanserde erken teşhis bu kadar önemli iken, fark etme olasılığınızın en düşük olduğu 8 ölümcül kanser belirtisi hakkında bilgiler.

Emirhan ALKAN / KAMU SON HABER

Kanserde erken teşhis çok önemli bir rol oynuyor. Hastalıkların en ölümcül olanlarından biri olan kanser herkeste olma olasılığı en yüksek hastalıklardan birisidir. Bazı kanser belirtilerini ilk başta fark etmek kolay iken, bazı belirtileri fark etmek neredeyse çok zordur.

Kanserin en ölümcül olanlarından biri pankreas kanseridir. Pankreas kanserinin en tehlikeli yanlarından biri ise ilk başlarda semptomlarının fark edilememesidir. Sessiz katil olarak adlandırılan ve tespitinden 3 ay sonra ölüm riski olan bu kanser binlerce kişinin ölümüne neden olmuştur. En düşük hayatta kalma oranı bu kansere aittir. Yakın zamanda diyabet şikayetiniz var ise pankreas olma riskinizde olabilir. Normalde olması gereken rakamlarda seyreden diyabetiniz bir anda düşük rakamlara düştü ise bu pankreas kanseri olma riskiniz olduğu anlamına gelmektedir. Pankreas kanserinin yeterli insülin yapılmasını engellediği ve bununda diyabete yol açtığı tahmin edilmektedir.

Araştırmalarda elde edilen veriler ışığında 50 yaş üstü bireylerde tip 2 diyabetin başlaması, pankreas kanseri belirtisi olarak yorumlanabilir. Vücut kitle indeksi düşük, kilo vermekte ve ailesinde şeker hastalığı öyküsü olmayanlarda görülme olasılığı daha yüksektir. Bazı belirtileri şu şekildedir,

- Tükenmişlik

- Yorgunluk

- Uyuma sorunu

- Yiyecekleri yutmada zorluk

- Sürekli tokluk hissi

- Hazımsızlık

- Mide veya sırt ağrısı

- Bağırsak rahatsızlığı

gibi belirtiler pankreas kanseri belirtisi olarak yorumlanabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.