Fahiş uçak biletlerine soruşturma

Fahiş uçak biletlerine soruşturma
Artan uçak bileti fiyatıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

AB verilerine göre, kıta genelinde ortalama uçak ücretleri 2023 yazında 2019'a kıyasla yüzde 20 ila 30 arasında daha yüksek olduğu gözlendi.

Brüksel, Avrupa'da son dönemde artan uçak bilet fiyatlarını soruşturuyor. Yaz aylarında havayolu şirketleri fiyatlarını önemli ölçüde artırmıştı.

AB Komisyonu, hava yolu şirketlerinin yaz boyunca fiyatları yüzde 30'a varan oranlarda artırarak yüksek kârlar elde etmesinin ardından Avrupa genelinde uçak biletlerinde yaşanan son artışları incelemeye aldı.

ucuz-ucak-bileti-nasil-alinir-850x464.png

AB'nin ulaştırmadan sorumlu Komisyon üyesi Adina Valean, Financial Times'a yaptığı açıklamada AB yetkililerinin "ayrıntıları incelediklerini, piyasada tam olarak neler olup bittiğini ve nedenlerini" araştırdıklarını söyledi.

Brüksel, yüksek havayolu bilet fiyatlarının AB'nin çevre bölgelerini etkileyebileceğinden endişe ediyor.

Avrupa'nın bağlantıları havacılığa bağlı olan adalar ya da izole bölgeler gibi yerler AB yetkililerinde endişeye sebep oluyor.

ucak-0gcf-cover.jpg

AB yasalarına göre, havayolları kendi ücretlerini belirlemekte serbest. Adina Valean, "Bir düzenleyici olarak fiyatları mikro düzeyde yönetemeyiz ya da bunu dayatamayız, bunun mümkün ya da arzu edilir olduğunu düşünmüyorum. Bir düzenleyici olarak beni endişelendiren şey, fiyatın seferlerin önünde engel haline gelmesidir" dedi.

Kaynak: Foreks

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.