Facebook'un eski çalışanından itiraf gibi açıklama

Facebook'un eski çalışanından itiraf gibi açıklama
Facebook’un eski çalışanı Sophie Zang platform hakkında açıklamalarda bulunarak, yanlış bilgi ve nefret söylemleri ile mücadele etmek için yeterince çaba göstermediğini dile getirdi.

FACEBOOK'UN ÇALIŞANINDAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Facebook veri bilim departmanında çalışan Sophie platformun yanlış bilgi ve nefret söylemleri ile mücadele etmek için yeterince çaba göstermediğini dile getirdi.

CNN Business'e açıklamalarda bulunan genç kadın, şirketten kovulduğunu anlatarak çalıştığı dönemde Facebook'un ihmallerine göz yumarak "ellerine kan bulaşmış gibi" hissettiğini dile getirdi. Zang, Facebook'un nefret söylemlerinin ve yanlış bilgilerin önüne geçmek için yeterince çaba sarf etmediğini belirtirken, tıpkı "Facebook gençler için zehirli" ifadelerini kullanan Frances Haugen'ın da yaptığı gibi kongre önünde ifade vermek istediğini açıkladı.

FACEBOOK KURALI İHLALİ YAPTI

Daha önce ABD kolluk kuvvetlerine Facebook'un kural ihlali yaptığına yönelik belgeler sunduğunu belirten Zhang, geçtiğimiz haftalarda Frances Haugen'ın senatoya yaptığı konuşmadan sonra cesaretlendiğini ve FBI da dahil olmak üzere birçok kuruluşa elindeki belgeleri sunacağını dile getirdi. Zhang'ın açıklamlarında, aylık aktif kullanıcılardan %90'ının ABD dışında yaşamasına rağmen Facebook'un ABD dışındaki ülkelerde platformu güvenli kılmak adında hiçbir çaba göstermediği ve platformun kötüye kullanılmasına göz yumduklarını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.