Facebook ve Instagram bizden neyi sakladı?

Facebook ve Instagram bizden neyi sakladı?
Kendini beğenmeme, yeme bozuklukları, depresyon, intihar eğilimi... Sorunların kaynağı Instagram, en hassas durumda olanlar ise ergenlik çağındaki genç kızlar. İfşa belgeleri ışığında sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisini uzman psikologlar yorumladı

Dikkat! Facebook ve Instagram bizden neyi sakladı?

Facebook'un eski bir çalışanının ortaya çıkardığı belgeler, sosyal medyanın gençler üzerindeki olumsuz etkilerini tüyler ürpertici bir netlikle ortaya koydu. 

"Instagram'a girdiğimde tek gördüğüm heykel gibi vücutlar, mükemmel karın kasları ve 10 dakikada 100 'burpee' yapan kadınlardı."

Bu sözler ABD'de yaşayan 18 yaşındaki Anastasia Vlasova'ya ait.

Vlasova, bir süredir yaşadığı yeme bozukluğunun tedavisi için bir terapistle görüşüyor. Üstelik yaşadığı problemin kaynağının da çok net olduğunu düşünüyor: İlk kez 13 yaşındayken adım attığı ve zaman içinde günde 3 saatini geçirme noktasına geldiği Instagram.

Vlasova, Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan ve tüm dünyada büyük ses getiren "Facebook Dosyaları" Haber dizisinin kahramanlarından biri.

BASINA SIZDIRILAN DOSYALAR

Eylül ayı ortasında yayımlanan "Facebook Dosyaları", Frances Haugen isimli eski bir ürün yöneticisinin, basına sızdırdığı gizli Facebook belgeleri üzerinden bazı ürkütücü gerçekleri ortaya döktü.

Haberlerde Facebook'ta uygulanan XCheck programı sayesinde yüksek takipçili ve etkili kullanıcıların hiçbir yaptırıma maruz kalmadan topluluk kurallarını ihlal eden paylaşımlarda bulunabildiği, uygulamanın uyuşturucu kartelleri ve insan ticareti yapan yasa dışı grupların cirit attığı bir yer haline geldiği gibi şoke eden gerçekler, belgelerle gözler önüne serildi. (Hürriyet / Sevin Turan-Gaye Kobal)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.