Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Eray Sezgin

Eray Sezgin

KALE ARKASI

Fabrika ayarlarına dönüş

Zafer inananlarındır. İnanmış ve rakibine göre daha iyi bir futbol oynayan Fenerbahçe 3 puanı hanesine yazdırdı. Derbi canavarı, fabrika ayarlarına dönüş sinyallerini verdi.

Fenerbahçe istekli ve inançlı olan taraftı. İyi ve doğru oyun anlayışıyla birlikte 10 kişi kalmalarına rağmen kazanmasını bildiler. Vitor Pereira takımını sezon başından beri 3'lü sisteme göre hazırlamasına rağmen 4'lü sistemle takımını sahaya çıkarttı. Mağlubiyet durumunda her kafadan ayrı bir ses çıkacaktı ve bu güne kadar 3'lü oynattığı için eleştirilen Pereira, bu sefer 'neden 4'lü oynattı' diye eleştirilecekti. Büyük bir risk aldı ve karşılığında da Terim'e karşı müthiş bir galibiyet kazandı.

Bu galibiyet Vitor Pereira'dan daha çok Ali Koç'un rahatlamasına sebep oldu. Fenerbahçe taraftarı bir mağlubiyeti daha kaldırabilecek durumda değildi ve bu Ali Koç ve yönetiminin sonu olabilirdi. Umarım Fenerbahçe yönetimi de bu yaşanılanlardan ders alır ve bu derbi galibiyeti moraliyle de daha doğru adımlar atarak Fenerbahçe taraftarına şampiyonluk hediye eder.

Hakem Halil Umut Meler'e de bir parantez açmak istiyorum. Marcao'nun 90 dakikayı tamamladığı bir maçta  hiç düşünmeden Tisserand'a kırmızı kartını çıkarttı. (Marcao milletvekili oldu da haberimiz mi yok acaba? Bu dokunulmazlık başka türlü açıklanamaz çünkü) Fenerbahçeli oyuncuları atmak hakemlerimiz için oldukça kolay bir iş anlaşılan.

Saha içine dönecek olursak öncelikle Fenerbahçe'nin genç kalecisi Berke Özer'i tebrik etmek istiyorum. Mental olarak çok iyi durumda, bu baskıya rağmen muhteşem bir maç çıkarttı ve galibiyette en büyük pay sahiplerinden biri oldu.

Ferdi Kadıoğlu, Vitor Pereira ile çok iyi bir çıkış yakaladı. Böyle bir maçta hiç alışkın olmamasına rağmen 4'lü savunmanın sağında oynadı ve yine olağanüstü bir performans gösterdi.

Mesut Özil, klaslığını ve oyun zekasını belki de ilk kez bu kadar iyi sahaya yansıttı ve iyi oyununu golle taçlandırdı.

Kim Min Jae ise adeta etten bir duvar oldu.

Crespo da maçın son anlarında attığı galibiyet golünden dolayı tebriği hak eden isimlerden.

Yazımın başında da bahsettim, ama en büyük tebrik de adeta maçı dakika dakika yaşayan ve takımı 10 kişi kalmasına rağmen yaptığı müdahalelerle maçı söküp alan Vitor Pereira'ya.

Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte büyük bir moral buldu ve daha önce bahsettiğim gibi bu yarışta Trabzonspor'la birlikte kafa kafaya gidecekler gibi gözüküyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları