Eyüp’te eğitim desteği sürüyor

Eyüp’te eğitim desteği sürüyor
Eyüp’teki tüm liseleri düzenli olarak ziyaret eden Başkan Aydın, bu kez Eyüp dışında okuyan ancak Eyüp’te oturan öğrencilerle buluşarak eğitim desteklerini dağıttı.

Eyüp’te eğitim desteği sürüyor

Abdullah GÖKÇELER / Dokuz Sütun

Eyüp Belediyesi, ilçede ikamet eden ve üniversiteye hazırlanan tüm lise son sınıf öğrencilere eğitim desteği vermeye devam ediyor. Eyüp Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Destek Bizden Başarı Sizden” projesi hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında , Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’te ikamet edip ilçe dışında eğitim gören öğrencilere eğitim desteği vermek için düzenlenen programa katıldı. Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki programda Başkan Aydın eğitim desteklerini öğrencilere bizzat kendisi dağıttı.

GENÇLİK MERKEZLERİ

Aydın, programda gençlere hitaben yaptığı konuşmada, ilçede oturan, ilçede yaşayan gençlerin hepsine ulaşmayı, onları eğitim desteğinden mahrum etmemeyi istediğini belirterek, “İnşaallah bundan sonra da bu destek devam edecek. Ben başarılarınızın devamını diliyorum. Sizler Eyüplü gençler olarak diğer ilçelerimizdeki kardeşlerinizden hiç bir zaman geri kalmamanız lazım. Belediye olarak elimizden gelen desteği sizlere sunuyoruz. Sizlerle ilişkimiz sadece bu eğitim desteğiyle sınırlı değil. Sizleri öncelikle belediyemizin gençlik merkezlerine bekliyoruz. O merkezler sizler için var. İstediğiniz zaman gelin ama mutlaka gelin. Onun dışında daha bir çok çok farklı faaliyetlerimiz var, gezilerimiz var. Sizlerin Başkanı olarak her birinizle de bizzat görüşmek isterim. Sorunlarınızı dinlemek için kapılarım her zaman sizlere açık” dedi. Başkan Aydın gençlere gelecek ile ilgili de nasihatte de bulunarak şunları söyledi, “Her zaman kendimiz için güzel olanı isteyelim. Hayatta önemli olan doğru insan olmak, kendisiyle ve çevresiyle barışık insan olmak. İleride mutlaka bir yerlere geliriz ama karakterimizin ve düşüncelerimizin sağlam olması bizin için daha önemli” Konuşmanın ardındanAydın öğrencilere eğitim desteklerini verdi.

ÖLÜMSÜZ ÇANAKKALE

Öte yandan Eyüp Belediyesi Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde birbirinden güzel tiyatro oyunları sahne almaya devam ediyor. Merkezde oynanan “Ölümsüz Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitleri” adlı tiyatro Eyüplü sanatseverler tarafından yoğun ilgi ile takip edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla izleyicisi ile buluşan “Ölümsüz Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitleri” adlı tiyatro Eyüp Belediyesi Eyüp Kültür Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluştu. Ferah Tiyatrosu tarafından 90 dakika ve tek perde şeklinde oynanan oyunun konusu ise şöyle: “Çanakkale Şehitleri oyunun hemen başında topraklarından çıkarak, Mehmet Akif’in ölümsüz dizelerini okumaya başlarlar. Sonra Çanakkale savaşında yaşanan büyük kahramanlıklar sahneye taşınır. Şehit olan futbolcular, cepheye savaşmaya gelip yaralanan oğlunu kendi elleriyle toprağa veren tabip komutan, Nusret mayın gemisi ve daha neleri\’85 Ömer Halisdemir’in kurşunu ile dünden bugüne gelinir, Çanakkale Boğazı’ndan İstanbul Boğazı’na.15 Temmuz’da yaşananlar oynanmaya başlanır ve 15 Temmuz Şehitleri vurulup Çanakkale şehitlerinin yanına düşerler. Baştan sona her şeyi seyreden bekçi ” Asıl direniş şimdi başlıyor “der ve bütün şehitler aynı anda bağırır. KORKMA\’85.” Eyüplülere duygu dolu anlar yaşatan oyunun sonunda, tiyatrocuların performansları ayakta alkışlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.