Eyüpsultan ulaşımda çağ atlıyor

Eyüpsultan ulaşımda çağ atlıyor
Eyüpsultan; manevi atmosferi, tarihi ve coğrafi güzelliği ile İstanbul’un adeta cazibe merkezi. İstanbul’un fethinden sonra sur dışında kurulan ilk yerleşim merkezi olma özelliği de bulunan ilçe ulaşım alanında yapılan yatırımlarla çağ atlıyor.

Süha Çardaklı / İstanbul

İlçede gerçekleştirilen raylı sistem yatırımları sayesinde vatandaşlar daha hızlı, daha güvenli ve daha konforlu ulaşım imkanına sahip olacak.

Bu yatırımlardan biri Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı. Bu hat Avrupa yakasının ilk tam otomatik sürücüsüz metro hattı olacak. Hatta Alibeyköy, Akşemsettin, Veysel Karani ve Yeşilpınar’ın da aralarında bulunduğu 18 durak yer alacak. Hattın tamamen açılması ile; Alibeyköy istasyonunda Eminönü- Eyüpsultan - Alibeyköy tramvay hattı ile, Mecidiyeköy istasyonunda Yenikapı-Hacıosman metro hattı ve metrobüs işletmesi ile, Karadeniz Mahallesi istasyonunda Topkapı-Mescidi Selam tramvay hattı ile ve Mahmutbey istasyonunda Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir metro hattı ile entegrasyon sağlanacak.

TRAMVAY HATTI

Diğer önemli bir yatırım da Eminönü - Eyüpsultan - Alibeyköy (Haliç) Tramvay Hattı. Hat tamamlandığında 10,10 km uzunluğuna sahip olacak. Tramvay araçlarına hat boyunca iki ray arası gömülü olan sistemden güvenli bir şekilde enerji verilerek.

Böylece güzergah boyunca görüntü kirliliğinin önüne geçilecek. Vagonların içi ve dışı yönetim merkezinden kameralarla gözetlenecek. Yolcularla makinist arasında aktif iletişim sağlanacak Saatte tek yönde 25 bin yolcuya hizmet verecek olan Eminönü - Eyüpsultan - Alibeyköy Tramvay Hattı vatandaşlara Eminönü’nden Alibeyköy Otogarı’na yaklaşık 30 dakikada ulaşım imkanı sağlayacak.

Hat; Alibeyköy Otogar, Alibeyköy Metro, Alibeyköy Merkez, Sakarya Mahallesi, Silahtarağa, Eyüpsultan Devlet Hastanesi, Eyüpsultan Teleferik, Feshane, Ayvansaray, Balat, Fener, Cibali, Küçükpazar ve Eminönü olmak üzere 14 istasyondan oluşacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.