EYT'liler dikkat! Uzman isimden 90 gün uyarısı

EYT'liler dikkat! Uzman isimden 90 gün uyarısı
Yeminli Mali Müşavir Kurtuluş başvuru da bulunan ancak henüz maaşı bağlanmayan EYT'liler için GSS uyarısında bulundu.

Nilgün Didar TÜT/ KAMU SON HABER

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında 1,6 milyon kişinin emekli maaşı bağladı. Başvuru da bulunup henüz maaşı bağlanmayan EYT'liler için Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, 90 günlük süre aşımından dolayı Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu çıkmaktadır ifadelerini kullandı.

EYT’LİYE GSS PRİM BORCU NEDEN ÇIKIYOR?

Kurtuluş'un açıklamaları şöyle:

“Aslında EYT’lilere mahsus bir durum değil. Sigortalı çalışanlar işten ayrıldıktan sonra 90 gün boyunca sağlık hizmetlerinden kesintisiz olarak faydalanıyorlar. 90 günün sonrasında devam eden sürede eğer işsizlik sigortası kapsamında iseler gene işsizlik maaşı almaya devam ettikleri süre içerisinde sağlık harcamaları, işsizlik sigortası fonundan karşılanır.

Genel Sağlık Sigortası primi (GSS) ödemeleri sigorta sistemi ile alakalı bir durumdur.
Emekli olmak isteyen EYT’liler nisan ayı içerisinde veya mart ayı içerisinde müracaatlarını gerçekleştirdiler. Müracaat eden çalışanların büyük çoğunluğunun işlemleri tamamlandı, emekliye ayrıldılar, GSS prim borcu ile karşılaşmadılar.

Ancak emeklilik işlemleri halen devam eden EYT’li çalışanlar bu süreç içerisinde 90 günlük süreyi aştıklarından dolayı sistem otomatik olarak GSS prim borcunu çıkarmaktadır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.