EYT bekleyenlere son dakika müjdesi! Finlandiya modeli geliyor

EYT bekleyenlere son dakika müjdesi! Finlandiya modeli geliyor
Meclis yeni yıl öncesinde çalışmalarını hızlandırırken EYT için farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yüz binlerce EYT vatandaşı tekrar umut ile bekleyişlerine devam ediyor. 2021 yılı gündemi içerisinde EYT vatandaşların emeklilik haklarını elde edebil

EYT bekleyenlere son dakika müjdesi! Finlandiya modeli geliyor

Meclisin yeni yılda işlerine başlamasının ardından şu an EYT için farklı açıklamaların ön planda olmasına neden oluyor. Meclis açılması ile beraber yüz binlerce EYT vatandaşı tekrar umut ile bekleyişlerine devam ediyor. 2021 yılı gündemi içerisinde EYT vatandaşların emeklilik haklarını elde edebilmeleri adına yeni çalışmaların yer alması da bekleniyor.

EYT nedir ve ne anlama gelir?

EYT açılım olarak zaten emeklilikte yaşa takılanlar olarak dikkatleri çekiyor. Adından da anlaşılacak olduğu gibi her ne kadar prim gün ödeme ve sigortalı çalışma şartlarını yerine getirseler bile yaştan dolayı emekli olamayan vatandaşları temsil eder. 4447 sayılı kanun ile beraber meydana gelen bu durum 8 eylül 1999 tarihi ile beraber uygulamaya geldi.

EYT müjdesi Finlandiya modeli mi?

Bir vatandaşın emekli olmak için hak kazanması kapsamında sigortalı çalışma – prim gün ödeme ve yaş şartlarını herhangi birinde bile eksik olmadan yerine getirmeleri isteniyor. Fakat kendilerine vaat edilenlerden sonra yeni bir kapsam gelmesinden dolayı birçok vatandaş emekli olmak için haklarını elde edemiyor. Siyasi gündem içerisinde her ne kadar geçtiğimiz dönemlerde bir hayli üzerinde durulan bir konu olsa bile şu an net bir şey yok. Özellik ile de 2018 ve 2019 yılları içerisinde EYT vatandaşları için çözüm yollarının en başından Finlandiya modeli geldi.

Finlandiya modeli sırasında prim ve gün şartlarını yerine getiren vatandaşların yaş şartlarını tamamlamasalar bile emekli olma hakları veriliyor. Tabi ki bu kapsam içerisinde her eksik olan yıl adına da maaşlarda belirli oranlar ile kesintiler meydana geliyor. Her ne kadar birçok siyasi kanat üzerinde uzun zaman dilimleri konu hakkında görüşmeler devam etmiş olsa bile şu an hükümet tarafından net bir şey gelmedi.

Hükümet EYT açıklaması yapmadı

Şu an hükümet kanadından her ne kadar EYT ile ilgili bir açıklama bekleniyor olsa bile gelen son açıklamalar sırasında konu ile ilgili herhangi bir şey yapılmıyor olduğu dile getirildi. Özellik ile de korona virüs süreçleri ile önceliklerin değişmesi hükümet tarafından getirilen vaatlerin yakın zamanda uygulamaya geçmek adına olumlu yönde bir adım atılması da bekleniyor. Basında şu an Finlandiya modeli için de en ufak net bir haber daha gelmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.