Evlenen yetim kızlara müjde! 24 aylık çeyiz yardımı için sizde başvurun

Evlenen yetim kızlara müjde! 24 aylık çeyiz yardımı için sizde başvurun
24 aylık maaşlar artık peşin olarak hesaplara yatacak. Bu destek konusunda ise tek sefere mahsus ödeme yapılarak süre sınırı da konulacak. Başvuru yapmayanlar ise haklarını tamamen kaybedecek.

Evlenen yetim kızlara müjde! 24 aylık çeyiz yardımı için sizde başvurun

Evlenen yetim kızlara Türkiye’de mevzuata göre yaklaşık 24 maaşlık çeyiz yardımı yapılıyor. Ayrıca evlenme sebebiyle hesap açan kişilere devlet desteği sunuluyor. Bu sebeple evlenmek isteyenleri ilgilendiren haber gündeme geldi. Sosyal güvenlik yasalarına göre evlenen veya evlilik hazırlığı yapan kişilere önemli destekler yapılıyor. Kısaca genel olarak çeyiz desteği olarak verilen bu destekler birçok yeni evlenen çifte yapılmaktadır.

Çeyiz Parası Yardımı Yapılıyor

Çeyiz parası konusunda birincisi babasını kaybeden kız çocukları evlenirken kendilerine 24 maaşlık destek parası sağlanıyor, bununla birlikte kişilerin yetim maaşı alması söz konusu olmaktadır. İkinci şart ise herkesin faydalanabileceği çeyiz hesabı desteği olmaktadır. Bu noktada bankalara açılan hesap üzerinden devletin ödemeleri söz konusu olacak. Dilerseniz her iki desteğe başvuru yapılabilecek.

Ödemeler peşin olarak yapılıyor bu noktada babası vefat eden ve yetim maaşı alan kız çocuklarına destek veriliyor. Bu noktada büyüyüp evlenme niyetinde olan kız çocukları babasından dolayı yetim maaşı aldıklarında ve evlendikten sonra SGK üzerinde müracaat ettikleri zaman aldıkları maaşın 24 katı kadar bir ödeme yapılacak.

48.000 TL Çeyiz Yardımı Yapılıyor

Çeyiz yardımı konusunda örneğin 2000 TL bir yetim maaşı alan kız çocukları 48 bin TL çeyiz yardımı alacaklar. Bu para ile iki yıllık maaşlar peşin olarak ödenmektedir. Eğer evlilikler iki yıldan önce bitmesi durumunda maaşların tekrardan bağlanması için 24 aylık süre beklenmektedir. Bu noktada destekler sadece kıs çocuklarına yapılıyor ve mutlaka başvurular istenmektedir. 5 yıl geçmeden kişilerin çeyiz parasına başvurması gerekiyor.

Evliliğin üzerinden 5 sene geçmeden başvurulması gerekiyor ve 5 sene geçtikten sonra haklar kaybolmaktadır. Üstelik bu ödemeler sadece bir kez yapılıyor ve ikinci bir evlilikte çeyiz yardımı yapılmamaktadır. Evlilik yardımı ile birlikte çeyiz hesabı ile gerçekleşiyor ve bankada açılan çeyiz hesabına ödenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.