Evlenebilmek için öyle bir yola başvurdu ki 'Duyanların ağzı açık kaldı

Evlenebilmek için öyle bir yola başvurdu ki 'Duyanların ağzı açık kaldı
Gaziantep'te, aile büyüklerinin onayını alamadığı için evlenemeyen bir çift, damadın Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yaptığı başvuru sayesinde kurum yetkililerinin müdahalesiyle evlendi.

24 yaşındaki İbrahim Doğan ve 23 yaşındaki Esra Bağmacı, ailelerinin evliliklerine onay vermemesi üzerine CİMER'den yardım talep etti. CİMER'in yönlendirmesiyle Gaziantep İl Müftülüğü devreye girdi ve tarafların ailelerini ikna etti.

İş yerinde çalışırken e-Devlet sistemine giriş yaparak CİMER'e şikayette bulunduğunu ifade eden İbrahim Doğan, yaşadıklarını şu şekilde aktardı: "Sayın Cumhurbaşkanı'm, bu kızı istiyorum ama ailemden onay alamıyorum, bana yardımcı olun" şeklinde bir başvuruda bulundum.

Bir hafta sonra herkes beni aramaya başladı, müftülüğe ve valiliğe gelmemi istediler. Kötü bir şey mi yazdım diye düşündüm. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Ramazan Yıldırım, 'kızı sana isteyelim' dedi.

Ailemi aradılar ve 'siz istemezseniz biz gidip isteyeceğiz' dediler. Bu sözler aileme de cesaret verdi.

Ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de devreye girdi ve 'siz kızı alın, evinizin eksiklerini ben tamamlayacağım' dedi.

Allah razı olsun, her şey istediğimiz gibi oldu. 1,5 ay sonra kayınbabam da ikna oldu ve 'artık bu iş olsun' dedi. Şu an bir yıllık evliyiz ve çok mutluyuz. Allah'a şükür hiçbir sıkıntımız yok. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun, isteğimiz gerçekleşti ve çok mutluyuz." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.