'Evet' çıkarsa ülke bilinmeyen bir yola doğru girecek"

'Evet' çıkarsa ülke bilinmeyen bir yola doğru girecek"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, halk oylamasıyla ilgili, "Türkiye'de Meclis, hükümet değişmeyecek. Türkiye'de anayasayla ilgili, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili nasıl yürüyeceğimize karar vereceğiz." dedi.

'Evet' çıkarsa ülke bilinmeyen bir yola doğru girecek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, halk oylamasıyla ilgili, partisinin Çorum il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, parti yönetimi ve milletvekilleriyle Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlara halk oylaması sürecinde neyin oylandığını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarda devletin imkanlarını kullanmadıklarını, en büyük desteği halktan aldıklarını belirten Tezcan, "Devletin tüm imkanlarını seferber etmişler. Şikayet etmek için bunu söylemiyorum. Ne yazarlarsa yazsınlar, devletin bütün bütçesi ve parasıyla yandaş sermaye gruplarının paralarıyla gök kubbeyi 'evet' ile de donatsalar bu millet sandıkta 'hayır' diyecek. Bundan hiç tereddüt etmiyoruz. Şikayet etmeyeceğiz. Biz anlatmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Evet" kampanyası yürütenlerden en temel farklarının halk oylamasının ne için yapıldığını anlatmaları olduğunu dile getiren Tezcan, vatandaşlara anayasa değişikliğinin faydasını ve zararını anlattıklarını, teklifin içeriğiyle ilgili bilgi verdiklerini kaydetti.

"Merak ediyorum, 16 Nisan'da anayasa referandumu mu var, CHP kurultayı mı var?" diyen Tezcan, şöyle devam etti:

"Bunu Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, iktidar sahiplerine soruyorum. 'Evet' kampanyası yürütenlere soruyorum. 16 Nisan'da biz anayasayı oylayacağız. Bu millete referandumda 'evet' mi 'hayır' mı diyecekleri soruluyor. Bakıyorsunuz, yaptıkları mitinglere, toplantılara, televizyonlara, gazetelerine, varsa yoksa Kemal Kılıçdaroğlu, varsa yoksa CHP Genel Başkanı. CHP Genel Başkanı mı oylanacak? Bu memlekette anayasayı oyluyorsunuz. Varsa dağarcığınızda çıkın, niye 'evet' demesi gerektiğini vatandaşa anlatın ama dağarcıklarında böyle bir şey olmadığı için millete anayasayı değil, bir siyasi polemiği oylatma peşindeler. 16 Nisan'da Türkiye'de millete bir siyasi polemik oylatmaya çalışıyorlar. Biz bu siyasi polemiği oylatma oyununu bozduk. Başından bu yana bozduk. Rahatsızlıkları da buradandır."

Tezcan, anayasa değişikliğinin bir parti meselesi değil, ülke ve millet meselesi olduğunu anlatarak, "Hangi partiden olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun 17 Nisan'dan itibaren Türkiye'de bir siyasi iktidar değişmeyecek, Türkiye'de Meclis, hükümet değişmeyecek. Türkiye'de anayasayla ilgili, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili nasıl yürüyeceğimize karar vereceğiz. 'Hayır' çıktığı zaman toplum rahatlayacak, huzur bulacak, çatışma iklimi ortadan kalkacak. 'Evet' çıkarsa ülke bilinmeyen bir yola doğru girecek. Bunu anlatıyoruz vatandaşa, millete." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.