Ev sahibinin kiracı arama yöntemi pahalıya patladı

Ev sahibinin kiracı arama yöntemi pahalıya patladı
Adana'da bir ev sahibi kiracı ararken ilginç bir yönteme başvurdu. Başvurduğu yöntem sonrasında şikayet üzerine ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Adana'da bir ev sahibi kiracı adayına mülakat düzenledi. Adana'da gerçekleşen olayda, bir ev sahibi kiracı adayına dilini, dinini, ırkını, hangi mezhebe mensup olduğunu dair sorular yönetti. Kiracı adayının suç duyurusu üzerine ev sahibi ifade vermeye çağrıldı.

TRTHaber'den Hilal Yıldırım'ın haberine göre, Adana'da bir ev sahibi, kiraya vermek istediği evi için ilan verdi ancak emlakçıya kiracısını mülakatla seçeceğini söyledi.

Başvuran kiracı adaylarından birini mülakata tabi tutan ev sahibi, kişinin dilini, dinini, ırkını, hangi mezhebe mensup olduğunu sordu.

shutterstock-2161857203-16-9-1655187271.jpgKiracı adayı gördüğü muameleye şaşırarak durumu avukatına anlattı.

Avukat, ayrımcılık suçu işlendiği iddiasıyla Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ev sahibinin kiracısını seçebileceğini aktaran Avukat Alperan Kadıoğlu, "Ancak kiracıyı seçerken sadece sosyal ve ekonomik durumunu ve onun ödeyebilme gücüne bakabilmelidir. Onun haricinde kiracının herhangi bir şekilde ayrımcılıkta bulunursa kiracı burada ayrımcılık yasağından dolayı savcılığa başvurabilir. Hatta TİHEK’e başvurabilir." diye konuştu.

49620.jpg"SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Ev sahibi ifadesinde, kiracı seçerken kişilerin dinini, mezhebini sormasıyla ilgili, "suç olduğunu bilmiyordum" yanıtını verdi.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS İSTENEBİLİR

Savcılık ev sahibinin ayrımcılık yaptığına kanaat getirdiği takdir de TCK 122'nci maddesi gereğince 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini isteyebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.