Ev sahibi kiracı davalarında yeni boyut: Kiracıdan imza oyunu

Ev sahibi kiracı davalarında yeni boyut: Kiracıdan imza oyunu
Ev sahibi ve kiracı tahliye davalarında kimi kiracılardan yeni oyunlar gelmeye başladı. Yaşanan bu durumlar sonucunda davaların 1.5 - 2 yılı bulduğu belirtildi.

Ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıkların birçoğu mahkeme ile sonuçlanıyor. Kiracılar tahliye taahhüdü ile Evinizi belirtilen tarihte boşaltacağım’ diyor. Ancak tahliye zamanı geldiğinde bazı kiracılar taahhütte bulunan imzanın kendisine ait olmanı söyleyebiliyor. Ve kiracılar itiraz davası açabiliyor. Bu tarz açılan davaların kiracıların zaman kazanmak için olduğunu belirten avukatlar ev sahiplerinin mağdur olduğunu dile getiriyor.

Yargıtay'dan kiracılar için emsal kararTAHLİYE DAVALARI 2 YILI BULUYOR

Kiracı-ev sahibi anlaşmazlıklarına her geçen gün bir yenisinin eklendiğini belirten Avukat Hikmet Güngör, son aylarda tahliye taleplerinde imzaya itirazların büyük artış gösterdiğini söyledi. Kiracıların imza atmadıkları ya da hukuken geçersiz bir tahliye taahhüdüne itiraz hakkı olduğunu, ancak kimi zaman kötü niyetli itirazlar da yapıldığını belirten Güngör süreci şöyle anlattı: “Yaklaşık 2 yıldır ev sahipleri tahliye taahhüdü almadan evini kiraya vermiyor. Kiracı da bu şartı kabul ediyor ve imza atıyor. Tahliye tarihi geldiğinde ise kira piyasasında yaşanan sorunlar kiracıyı farklı yollara itiyor.

Kiracı milyonları ilgilendiriyor! Geçersiz sayılıyor! Ev sahibi tazminat ödeyecek - Ekonomi HaberleriMÜLK SAHİBİ MAĞDUR DURUMA DÜŞÜYOR

Ev sahibi tahliye tarihinden itibaren bir ay içinde icra dairesine başvuruyor ve kiracıya bir tebligat yollanıyor. Bu noktada kiracı ya evi 15 günde boşaltacak ya da bir hafta içinde itiraz edecek. Son aylarda yaşanan ise şu; Kiracı evden çıksa aynı rakama bir ev bulamayacağını biliyor. Öyleyse zaman kazanayım diyor ve imzaya itiraz ediyor. Bu noktada ev sahibinin itiraz gerekçesini çürütmek için dava açması gerekiyor. Kira davalarının patladığı bu dönemde bu süreç 1.5-2 yıl sürebiliyor. Özetle kiracı için kârlı bir süreç yaşanırken, mülk sahibi ciddi mağduriyet yaşıyor.”

Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor - Gündem HaberleriHUKUKU KÖTÜYE KULLANMA

Kiracının başvurduğu bu yolu ‘hukuku kötüye kullanma’ olarak tanımlayan Avukat Elvan Kakıcı Şimşek ise şunları söyledi: “Kiracı biliyor ki evden çıkarsa yeni bulacağı evde iki-üç kat fazla kira ödeyecek. Bunun için imzaya itiraz ediyor. Elbette bilirkişi incelemesi ile doğrular ortaya çıkıyor ancak geçen zaman da kiracı için avantaj anlamına geliyor.”

Rahatsız eden ev sahibine hapis cezası - CRI TÜRKAvukat Şimşek, tahliye taahhüdü konusunda ev sahibi ve kiracılara önemli uyarılarda bulundu. Tahliye taahhüdü kira sözleşme tarihi ile aynı gün yapılmaz, yapılırsa geçersizdir. Kontrat yapılır, kiracı taşınır ve bir ay sonra yapılabilir. Ancak uygulamada sözleşme ile eş zamanlı yapıldığı için düzenlenme tarihi ve tahliye tarihi bölümü boş bırakılıyor.

Yeni Ev Sahibi Kiracıyı Evden Çıkartabilir Mi? - Milliyet EmlakKiracı kendi isteği ile boş bir tahliye taahhüdünü imzalıyorsa bu artık geçerli sayılıyor. Kimi zaman ev bulma telaşında olanlar sanki sözleşmenin ek bir parçası gibi sunulan taahhüde imza atıyor, ama ne anlama geldiğini bilmiyor. Kiracılara imzaladıkları her belgeyi dikkatle okumalarını öneririm.

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum