Ev hanımlarına emeklilik yolda

Ev hanımlarına emeklilik  yolda
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi verilen sözlerin hayata geçirilmesine yönelik verdiği talimat erken emeklilik bekleyen ev hanımlarını heyecanlandırdı.

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında gerçekleştirilmesi beklenen ev hanımlarına emeklilik şartları seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi verilen sözlerin hayata geçirilmesi yönelik verdiği talimat ile ilgili bakanlıklar çalışmalarına hız verdi. Hayata geçirilecek yeni düzenleme ile isteğe bağlı emeklilik sürecinde ev hanımlarının prim ödemelerinin 1/3'ünün devlet tarafından karşılanacak.

EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için İsteğe Bağlı Sigorta (IBS) sistemine dahil olmaları gerekmektedir.

Ev hanımları da bu sistem sayesinde belirli bir süre boyunca prim ödeyerek, emeklilik yaşına ve gün sayısına ulaştıklarında emekli olma hakkını kazanabilirler.

Ev hanımlarının emeklilik hakkından yararlanabilmesi için 1995 yılı öncesinde resmi nikah ile evlenmiş olmaları gerekmektedir.

Eğer evlilikleri 25 yıl ve daha fazla sürmüşse, ev hanımları emeklilik hakkından faydalanabilirler. Bunun yanı sıra, ev hanımlarının doğum tarihi de belirleyici bir kriterdir. 1970 yılı öncesinde doğmuş ve en az 50 yaşında olan ev hanımları, emeklilik için başvuruda bulunabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.