Ev hanımları emlak vergisi öder mi? Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları

Ev hanımları emlak vergisi öder mi? Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları
Çalışanlar, emekliler, ev hanımları… Kısacası pek çok insan emlak vergisinin detaylarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan ev hanımları emlak vergisi öder mi?

Ev sahibi olmak herkesin hayali. Ancak emlak vergisi konusu kafaları karıştırıyor. Kimler neden emlak vergisi ödemez, detaylar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu yıl satılan evin emlak vergisinin ne zaman başlayacağı, kimlerin emlak vergisinden muaf tutulacakları gibi detaylar, cevapları merak edilen önemli konular arasında görülüyor.

ev.jpg

Yıl içinde alınan konutun emlak vergisini satın alan kişi ödemiyor, ödeme evi satan kişi tarafından yapılıyor. Yani bu yıl ev alan kişi, emlak vergisini 2024 yılında ödemeye başlıyor. Ancak ev alanların ya da konut sahiplerinin tek merak ettiği konu bu değil. Pek çok internet kullanıcısı “ev hanımları emlak vergisi öder mi?” sorusunu arama motorlarında aratıyor. Geliri olmayan ev hanımlarının merak ettiği emlak vergisi konusuna açıklık getirmek gerekiyor.

GELİRİ OLMAYAN EV HANIMLARI EMLAK VERGİSİ ÖDER Mİ?

Ev sahipleri, ev almayı düşünenler ve emlak vergisi konusunun detaylarını merak edenler ev hanımının emlak vergisi ödeyip ödemeyeceğini öğrenmek istiyor. Böylece internet üzerinde bile ‘ev kadınları emlak vergisi öder mi’ sorusunu soruyorlar.

Ev hanımlarının emlak vergisi ödemesi konusuna açıklık getirmek gerekirse; ülke sınırları içinde tek evi olan ev hanımları, evlerinin brüt alanı aynı zamanda 200 metrekareyi geçmiyorsa emlak vergisi ödemezler.

evvg.jpg

Bu şartları karşılayan ve ev hanımı olan kadınların herhangi bir geliri olmadığı için emlak vergisi ödeme şartları bulunmuyor.

Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları 4962 sayılı kanunla yürürlüğe girmiş ve 2004 yılından beri uygulanan bir kanundur. Eğer bu koşulları sağlıyorsanız ve Türkiye sınırları içerisinde tek konutunuz varsa siz de emlak vergisi ödemezsiniz.

11-001.jpg

EMLAK VERGİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ev hanımları emlak vergisi öder mi konusu açıklığa kavuştuğuna göre vergi ödemesinin başvurusunda hangi belgeleri götürmeniz gerektiğine de açıklık getirelim. Eğer Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz mal sahibiyseniz emlak vergisi ödemekle yükümlüsünüz. İnternet üzerinden ya da belediyeye başvurarak verginizi ödeyebilirsiniz. Emlak vergisi ödemek için şu belgeleri hazırlamanız gerekiyor:

  • Belediyelerden temin edilen formun dikkatli bir şekilde ve eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor.
  • Gerekli olan belgeler ise taşınmaza ait olan tapu fotokopisi
  • Binalar için yapı kullanma izin fotokopisi
  • Taşınmazın bulunduğu adres
  • Başvuru yapanlara ait ikamet ve arsa iş yeri adresi
  • Vergi numarası ve T.C. kimlik numarası

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.