Ev alacakları ilgilendiren gelişme: Ucuz konut geliyor

Ev alacakları ilgilendiren gelişme: Ucuz konut geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dar gelirli vatandaşların konuta ulaşmasını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapıldığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fahiş kira ve ev fiyatlarındaki artış konusunda TBMM'deki milletvekillerinin soru önergelerini cevapladı. Bakan Şimşek, kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek üzere alacakları önlemleri açıkladı.

Konut arzının artırılacağına dikkat çeken Bakan Şimşek, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını da ifade etti.

thumbs-b-c-12a0a09f0ac6a3041677aa12d318417f.jpg

Bakan Şimşek, milletvekillerinin soru önergelerini verdiği yanıtlarda "Temel amacımız, ülkemizin kalkınma sürecini hızlandırmak, küresel değer zincirlerinde yükselmek, dünya ticaretinden daha fazla pay almak ve vatandaşlarımızın refahını artırmaktır. Hedeflerimize, teşebbüs hürriyeti ve dışa açık serbest piyasa ekonomisi ilkelerini benimseyen bir anlayışla ilerliyoruz. Tüketiciyi mağdur eden, piyasanın işleyişini ve rekabet ortamım bozan fiyat hareketleri zaman zaman meydana gelebilmekte ve hükümet olarak söz konusu aksaklıklara yönelik düzenlemeler yapmaktayız. Kira artışlarının yüzde 25'i geçmemesi, kira uyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi gibi... Bu tür tedbirler geçici nitelikte olup piyasayı normal işleyişine doğru sevk etmeyi ve vatandaşlarımızı korumayı amaçlamaktadır." dedi.

1657702616314-k-3.jpg

Dar gelirli vatandaşların konuta erişimini arttırmaya yönelik çalışmalara hız verdiklerinin altını çizen Bakan Şimşek "Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek üzere, konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır. Vatandaşlarımızın refahını artıracak sürdürülebilir büyümenin yolu yatırım, istihdam ve verimliliği artırmaktan geçmektedir. Yatırım ve istihdam artışı için öngörülebilirlik, güven ve makro finansal istikrarın varlığı önem arz etmektedir. Bu kapsamda ilk aşamada fiyat istikrarı, finansal istikrar, cari denge ve bütçe disiplinine yönelik tedbirler alınmıştır." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.